Srečko Katanec kljub sporni sodniški odločitvi do napredovanja (VIDEO)

Nogomet 23. Jan 202413:47 1 komentar

Na odločilni tekmi skupinskega dela azijskega pokala med Uzbekistanom in Avstralijo, na kateri je četa Srečka Katanca lovila vsaj točko za potrditev izločilnih bojev, je zaradi sporne sodniške odločitve završalo ob koncu prvega polčasa. Japonski sodnik je dosodil enajstmetrovko za Avstralijo, a vse skupaj na koncu za Katančevo ni bilo usodno.

Katančev Uzbekistan je proti Avstraliji lovil vsaj točko, a po sporni sodniški odločitvi ob koncu prvega polčasa, njegov položaj po 45 minutah ni bil najboljši.

Po prodoru avstralskega napadalca Kusinija Yengija je po drsečem startu žoga v roko zadela Odiljona Hamrobekova. Vezist Uzbekistana se je po drsečem startu ujel na desno roko, kar je povsem naravno in v tem primeru, tudi žoga zadene roko, ni enajstmetrovka, a po posredovanju VAR in ogledu posnetka je japonski sodnik Yusuke Araki kljub temu pokazal na belo točko.

Po sodniški odločitvi je Srečko Katanec glasno protestiral na koncu pa sodnikom cinično zaploskal ter vse skupaj začinil še z besedo “bravo”. Protesti niso zalegli, enajstmetrovko pa je za vodstvo kengurujev zadel Martin Boyle.

Celotna kolobocija pri avstralski enajstmetrovki:

Uzbekistan je v drugem polčasu krenil po izenačenje in do njega tudi prišel. Rezervist Azizbek Turgunbajev, ki ga je Katanec v igro poslal v 63. minuti, je izkoristil lepo podajo in z nebeškim skokom izenačil na 1:1.

Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil, Uzbekistan pa se je zanesljivo uvrstil v izločilne boje. V osmini finala se bo udaril s Savdsko Arabijo ali Tajsko.

Izenačujoči zadetek Uzbekistana:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje