Tabor v veliki vročini poskrbel za hladen tuš Celjanov

Nogomet 5. Avg 202219:52 > 19:53 1 komentar
Foto: NK Celje/Twitter

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali Celje z 1:0 (0:0).

Sežanci so v četrtem krogu prišli do prve zmage v novem prvenstvu. Nekoliko presenetljivo, še posebej, ker so od 54. minute igrali z igralcem manj, so premagali Celje. Tekmo je po protinapadu v 84. minuti odločil natančen strel Jakoslava Stankovića, pred tem Sežanci niso imeli lepše priložnosti. Precej nevarnejši so bili Celjani, dvakrat so zadeli okvir vrat, za neučinkovitost pa so bili kaznovani s prvim porazom v prvenstvu. Do tekme na Primorskem so vse tri tekme remizirali.

Zaradi velike vročine v Sežani, kjer Tabor kot edini prvoligaš še nima reflektorjev in mora svoje tekme igrati v popoldanskem terminu, ni bilo ustreznih pogojev za igranje kakovostnega nogometa. Ekipi sta tekmo sicer začeli živahno, a ritem igre je hitro padel, maloštevilni gledalci pa so v prvem polčasu videli le eno pravo priložnost.

V 12. minuti je Nino Kouter prodrl v kazenski prostor, nesebično podal do Gregorja Bajdeta, ta je bil sam pred vratarjem Janom Koprivcem, a je streljal slabo, Koprivec je njegov strel ubranil. Sežanski vratar je moral posredovati tudi deset minut pozneje, ko ga je od daleč poskušal premagati Amadej Brecl, to pa je bilo tudi vse, kar so gledalci videli v prvem delu.

Začetek drugega je spet obetal več. Po Bajdetovem strelu z glavo je žoga končala v naročju sežanskega vratarja, na drugi strani je celjska obramba blokirala strel Nabila Khalija, Tamar Svetlin pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

V 54. minuti so domači ostali brez Žige Ovseneka, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico. Potem ko so ostali z igralcem manj, so se varovanci Dušana Kosića postavili v obrambno postavitev, Celjani pa so oblegali njihova vrata.

Po strelu Nene Juniorja Gbambla je Koprivec žogo odbil v kot, po njem je Chukwubuikem Ikwuemesi zadel stičišče vratnice in prečke. Okvir vrat so Celjani zadeli tudi nekaj minut pozneje, ko je Bajde lepo poskusil s strelom iz obrata, Koprivec pa je žogo odbil v desno vratnico in tako postal eden od junakov tekme.

Drugi junak je bil rezervist Stanković, ki je po podaji povratnika v ekipo Milana Kocića z natančnim strelom z roba kazenskega prostora končal protinapad, pred tem se je za las izognil nedovoljenemu položaju.

V naslednjem krogu bo Tabor gostoval v Murski Soboti, Celje bo gostilo Bravo.

Potek srečanja v Sežani

Tabor Sežana – Celje 1:0 (0:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 250, sodniki: Jug, Vukan, Jamnik.
Strelec: 1:0 Stanković (84.).
CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (od 70. Iscaye), Ovsenek, Štravs, Letaj, Korošec, Ad. Zeljković (od 46. Stanković), Tolić (od 90. Čakš), Khali (od 63. Gomes da Costa), Nikolić, Kljun (od 70. Kocić).
Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Flis (od 17. Brecl), Ajhmajer, Zabukovnik (od 55. Majevskij), Kouter (od 78. Matić), Svetlin (od 55. Janjičić), Božić (od 46. Gbamble), Ikwuemesi, Bajde.
Rumeni kartoni: Ovsenek, Tolić; Zec.
Rdeč karton: Ovsenek (54.).

Konec tekme v Sežani. Tabor je prekinil niz brez zmage med elito, za grofe pa je to prvi poraz v letošnji sezoni.

GOOOL! Tabor od 84. minute vodi. Domačine je v vodstvo popeljal Jakoslav Stanković.

83. minuta: Nova priložnost za Celjane. Znova je poskusil Bajde, Koprivec se je izkazal in žogo odbil v vratnico, nato je streljal še Gbamble.

54. minuta: Tabor bo tekmo nadaljeval le z desetimi igralci v polju. Drugi rumeni karton je prejel Žiga Ovsenek.

52. minuta: Na drugi strani so takoj odgovorili Celjani. Akcijo je zaključil Tamar Svetlin, žoga pa je zletela tik ob vratnici.

51. minuta: Zapretili so tudi domačini, toda zaključek je bil nekoliko preslab, sledil je le udarec iz kota, toda izid za sedaj ostaja nespremenjen.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa. V prvem polčasu ni bilo veliko velikih priložnosti, tako da mreži ostajata nedotaknjeni.

12. minuta: Velika priložnost za grofe, ki pa jo je zapravil Bajde, na mestu je bil domači vratar Jan Koprivec.

10. minuta: Prva nevarnejša akcija Celjanov na tem obračunu. Zaključil je Gregor Bajde, toda to bo zgolj udarec iz kota.

Začetek tekme v Sežani.