To Arsenalu manjka, da bi postal prvak

Nogomet 3. Jan 202419:00
Bukayo Saka in Eddie Nketia sta skupaj dosegla le 11 golov. FOTO: Profimedia.

Legendarni Jamie Carragher je prepričan, da londonski Arsenal ne more biti prvak, ker nima dovolj kakovostnega napadalca.

Arsenal je bil že v prejšnji sezoni dolgo časa v igri za naslov prvaka, pa na koncu sezone pristal na drugem mestu in za Manchester Cityjem zaostal za pet točk.

Londončani so bili v angleški premier ligi dolgo časa vodilni tudi v tej sezoni, po le točki na zadnjih treh tekmah pa močno popustili in zdrsnili na četrto mesto. Po 20 tekmah za vodilnim Liverpoolom zaostajajo za pet točk.

“Arsenalu za naslov manjka en zares vrhunski napadalec. V Angliji ne moreš biti prvak, če nimaš napadalca, ki spada med najboljše na svetu. Manchester City ima zdaj Erlinga Haalanda, prej je imel Sergia Agüera. Liverpool ima Mohameda Salaha. Brez zares vrhunskih napadalcev prvak ne moreš postati,” je prepričan Jamie Carragher.

“Arsenal ima nekaj dobrih napadalcev, a vsaj za zdaj nihče od njih ni zares vrhunski. Brez takšnega napadalca pa bo težko prvak. Morda se zgodi tudi to, ampak ne verjamem,” je še pojasnil legendarni nekdanji dolgoletni član Liverpoola, ki je zdaj strokovni komentator Skysporta.

Pri zadnjih dveh naslovih je v napadu Arsenala blestel Thierry Henry. FOTO: Profimedia.

Kako je bilo, ko je bil Arsenal v preteklosti prvak?

Najboljši strelec Arsenala v prvenstvu v tej sezoni je mladi angleški napadalec Bukayo Saka, ki je v 19 nastopih zabil šest golov. Na drugem mestu je s petimi zadetki Eddie Nketiah.

Ko so topničarji, ki lovijo 14. naslov prvaka v zgodovini kluba, leta 2004 nazadnje postali prvaki, je bil Thierry Henry s 30 goli z naskokom najboljši strelec prvenstva.

Dve leti pred tem, ko so prav tako osvojili naslov, je legendarni Francoz zabil 24 prvenstvenih golov.

Leta 1998 so trije takratni Arsenalovi napadalci Dennis Bergkamp, Marc Overmars in Ian Wright skupaj prispevali 38 zadetkov …