Top 10: Nogometaši, ki so se preizkusili v drugih športih

Drugi športi - ostalo 1. Jan 202119:57 > 20:08
Grazia Neri/Getty Images
Grazia Neri/Getty Images

Kaj početi, ko se konča ali pa se končuje aktivna nogometna kariera? To vprašanje zagotovo čaka vsakega profesionalnega igralca po 15-20 letih vsakodnevnega treninga in igranja na velikih tekmah.

Nekatere legende so že našle način kako biti športno aktiven tudi po koncu igralske kariere.

Paolo Maldini (tenis)

Verjetno eden najboljših branilcev svoje generacije in eden izmed nogometašev, ki so osvojili največ lovorik doslej Paolo Maldini je nogometno igrišče zamenjal s teniškim.

S svojim partnerjem v dvojicah Stefanom Landoniem se je leta 2017 udeležil profesionalnega turnirja v Milanu. Toda njegova ATP epizoda ni trajala dolgo. Le 42 minut kolikor časa je trajal dvoboj. Nasprotna stran je namreč slavila s prepričljivih 6:1, 6:1.

Gabriel Batistuta (polo)

Legendarni Batigol zaradi hudih poškodb na nogah praktično ni več mogel stati. Leta 2009 se je vrnil “na konja”. In to ne samo v prenesenem pomenu. Zaigral je polo, leto dni kasneje pa je v tem športu tudi osvojil lovoriko.

Petr Čech (hokej na ledu)

Čech je bil rojen za vratarja in to ne samo za nogometnega. Kot deček je treniral hokej, ki je sicer eden najbolj priljubljenih športov v njegovi državi.

K veliki ljubezni iz otroštva se je vrnil po koncu z lovorikami bogate igralske kariere in stal na golu ekipe Guildford Phoenix, hokejskega moštva iz Anglije.

Jerzy Dudek (avtomobilistične dirke)

Še en vratar, ki se je poleg nogometa navduševal še na drugimi športi. V Dudekovem primeru gre za dirke z avtomobili. Poljak je dejal, da mu je po odhodu iz nogometa primanjkovalo adrenalina in zato so bila dirkališča idealno mesto, da znova občuti tekmovalni duh.

Kot je poudaril sam: “V življenju moraš imeti strasti, dirkanje pa mi predstavlja veliko veselje.”

Santiago Canizares (dirke)

Očitno je nekaj na vratarjih, da se lahko ukvarjajo z večimi športi. Canizares, nekdaj odlični čuvaj mreže pri Valencii redno nastopa v lokalnem rally tekmovanju.

Tim Wiese (ameriški wrestling)

Vratarji imajo poleg višine pogosto tudi izjemno moč, predvsem v rokah. Wiese ni prenehal trenirati na moči niti po koncu uspešne kariere v Bundesligi. Močnejši kot kadarkoli prej in obdan s precejšnjo mišično maso se je pojavil na WWE spektaklu.

“Zame wrestling ni predstavljal pobeg ampak alternativo življenju pri katerem samo sediš na kavču in se rediš,” je pojasnil Nemec.

Rio Ferdinand (boks)

Nekdanji izjemni branilec Manchester Uniteda se je nekoč preizkusil v boksu.

“Boks je za telo in duha izjemen šport. Od nekdaj imam za ta šport strast,” je Rio pojasnil svojo odločitev, ko je začel z intenzivnimi treningi.

Vseeno je moral po neuspešnem poizkusu, da bi dobil tekmovalno licenco zelo hitro “obesiti rokavice na klin.”

Ivan Perišić (odbojka na mivki)

Eden od junakov Hrvaške na svetovnem prvenstvu v Rusiji je v dresu svoje države nastopal tudi pri odbojki na mivki.

“To je uresničitev mojih sanj. Odbojko treniram že od desetega leta. Vsako poletje vadim s prijateljem,” je po tekmovanju v Poreču dejal Perišić.

Ko se bo enkrat odločil končati svojo nogometno pot bi se morda lahko trenutno soigralec Samirja Handanovića pri Interju odločil za ta šport, ki postaja vse bolj priljubljen.

 

Nigel Martyn (kriket)

Zelo dobro se verjetno nekateri spominjate nekdanjega vratarja Leedsa in večne rezerve Davida Seamana pri angleški reprezentanci.

Z igranjem aktivnega nogomet se je ukvarjal do 40. leta, nato pa je prestopil v kriket.

Natančneje, vrnil se je k športu s katerim se je ukvarjal kot otrok. Njegova ekipa se je imenovala Leeds Modernians.

Joe Hart (kriket)

Ko vas selektor prečrta s seznama potnikov za svetovno prvenstvo kaj drugega lahko storite razen tega, da najdete način kako ostati v formi.

Joe Hart je v času, ko je Anglija igrala četrtfinale na svetovnem prvenstvu proti Švedski, osvajal točke za svojo kriket ekipo na tekmi v Shrewsburyu.

Komentari

Vaš komentar