Trener Mure negiral igralčeve besede. “Mladi imajo včasih vroče glave.”

Vladimir Vermezović. FOTO: Aleš Fevžer.

Po porazu z 0:1 v Stožicah proti Olimpiji je mladi Hrvat v vrstah Mure Roko Jurišić dejal, da je razplet absolutno nezaslužen in bi morali Prekmurci osvojiti tri točke. Trener Vladimir Vermezović ga je hitro popravil in dogajanje na igrišču orisal nekoliko drugače.

“Nimam komentarja. Ne bi preveč govoril. Absolutno bi si mi zaslužili zmago, a nam je zaključku tekme spet padla zbranost, kar se nam ponavlja,” je po porazu z 0:1 v Stožicah povedal bočni branilec Mure Roko Jurišić, ki je na novinarski konferenci po tekmi do besede prišel kot prvi.

Takoj za njim je spregovoril trener gostov. Dogajanje na zelenici je opisal nekoliko drugače in negiral svojega mladega hrvaškega nogometaša.

“Mladi fantje imajo po tekmah včasih vroče glave in povedo kaj, česar ne mislijo. Ne bi rekel, da bi si zaslužili zmago, si pa nismo zaslužili poraza. Lahko pa bi tudi zmagali. Zelo odprta tekma, s priložnostmi na eni in drugi strani. Žal mi je, da smo prejeli gol v sodnikovem dodatku. Nismo si zaslužili poraza,” je povedal Vladimir Vermezović.

“Vedeli smo, da bo nasprotnik utrujen po evropski tekmi. Igrali smo na to karto. Toda Olimpija je danes dokazala, da ima individualno kakovost. Medtem ko smo mi v igro pošiljali otroke, so pri njih s klopi vstopali nogometaši, ki delajo razliko. Toda to je šola za naše mlade fante, ki imajo kakovost. Pokazali smo, da se lahko merimo z najboljšo ekipo v ligi. Vsi, ki v srcih nosijo Muro, so lahko zadovoljni. Zaradi takih tekem navijači prihajajo na stadione. Lepo vzdušje, dober nasprotnik …” je nadaljeval 60-letni srbski trener, ki je doživel tretji poraz v deveti tekmi na klopi Mure.

Znanstvena fantastika, ampak – zakaj pa ne?

Zanimivo, vse tri poraze je doživel proti najmočnejšim ekipam v ligi, Celju, Olimpiji in Muri. “To seveda ni slučajno, ampak je posledica tega, o čemer sem govoril prej. Naši fantje še nabirajo izkušnje, za njih je to velik oder. Verjamem, da so takšne tekme velika šola za njih. Na največjih tekmah nastajajo pravi igralci. Verjamem, da bodo naši mladi igralci iz njih potegnili marsikaj,” je še povedal trener, ki je na klop Mure prišel pred osmim prvenstvenim krogom in v devetih tekmah zbral 12 točk.

Prekmurci na reprezentančni premor odhajajo na šestem mestu in zdaj za vodilnimi Celjani zaostajajo že za 17 točk. “Po današnji tekmi sem fantom rekel, da se lahko, če bomo še naprej igrali tako, po januarskih pripravah približamo vodilnim ekipam. V tem trenutku je govoriti o tem, da se lahko borimo za naslov prvaka, znanstvena fantastika, ampak, zakaj pa ne? Treba je narediti korak naprej, potem bomo pa videli. Na voljo imamo tudi pokal,” je optimističen nekdanji trener beograjskega Partizana, ki verjame, da je Mura veliko boljša ekipa, kot trenutno kaže lestvica.

Stisk roke z Zoranom Zeljkovićem. FOTO: Aleš Fevžer.

Lestvica ne kaže pravega stanja

Podobno meni tudi prej omenjeni nogometaš, ki je po porazu v Stožicah z njim sedel pred novinarje. “Mislim, da smo veliko boljši, kot trenutno kaže lestvica. Z novim trenerjem smo napredovali. V prihodnosti bomo še bolj. Dvigniti moramo glave, se dobro spočiti in iti naprej. Moramo se dobro pripraviti za pokal in Maribor. Začeti zmagovati,” je svojega trenerja pohvalil 22-letni Jurišić.

Vermezović, nekdanji dolgoletni nogometni legionar, je službo, trenersko ali igralsko, v Sloveniji dobil prvič. Po dveh mesecih zadovoljno ugotavlja, da pri nas uživa.

“V Murski Soboti mi je zelo všeč. Mesto je lepo, mirno, kar mi absolutno ustreza,” je povedal Vermezović, ki ga po desetdnevnem premoru najprej čaka pokalna tekma proti tretjeligašu, potem pa prvenstveni derbi proti Mariboru, ki prihaja v Fazaneriji.