Trojica jo je zaenkrat odnesla brez kazni

Evropa 9. Jun 202120:32 > 20:38
Florentino Perez. Foto: AP Photo/Claude Paris, File

Real Madrid, Barcelona in Juventus ne bodo kaznovani zaradi podpiranja projekta nove Superlige. Še naprej bodo lahko igrali v Ligi prvakov.

UEFA je namreč začasno ustavila disciplinske postopke zoper Barcelone, Reala in Juventusa. Trojica je še potem, ko so iz superligaškega projekta odstopili ostali deveti klubi, Superligo še naprej podpirala. UEFA je grozila tako s finančno kaznijo kot tudi z izključitvijo iz Lige prvakov, kar pa se vsaj za zdaj ne bo zgodilo.

Ostalih devet klubov, ki je sodelovalo pri Superligi, bo še vedno moralo plačati 5 odstotkov dobička iz evropskih tekmovanj v naslednji sezoni.

Medtem so se za kazen angleški uporniški šesterici že dogovorili pri Angleški nogometni zvezi FA. Klubi bodo morali skupaj plačati 20 milijonov funtov (dobre 3 milijone funtov na klub).

Angleška šesterica (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal in Tottenham) se je dogovorila tudi za možne sankcije v primeru ponovnega poskusa ustanovitve novega evropskega tekmovanja. V tem primeru bo moral vsak klub plačati po 20 milijonov funtov, poleg tega pa bodo “nagrajeni” še z odbitkom 30 točk v angleški ligi.

Komentari

Vaš komentar