Bayern potrdil naslednika Flicka. Padel je nov rekord.

Bundesliga 27. Apr 202111:35 > 12:18 0 komentarjev
Foto: Jan Woitas/picture-alliance/dpa/AP Images

Nemški in evropski nogometni prvak Bayern je potrdil, da bo na mestu glavnega trenerja moštva v naslednji sezoni Julian Nagelsmann, ki v tej sezoni še vodi Leipzig. Bavarci bomo morali za predčasno prekinitev pogodbe Leipzigu odšteti rekordnih 25 milijonov evrov.

“Julian Nagelsmann pomeni novo generacijo trenerjev. Kljub svoji mladosti je ima impresivno kariero. Prepričani smo, da bomo z Julianom Nagelsmannom nadaljevali z uspehi v zadnjih nekaj let,” meni predsednik Bavarcev.  Herbert Hainer. Nagelsmann bo vodenje ekipe prevzel 1. julija, pogodbo pa so sklenili za pet let, do junija 2026, so sporočili iz bavarskega kluba.

Hansi Flick
REUTERS/Andreas Gebert

Obenem je Bayern tudi potrdil, da so ugodili prošnji sedanjega trenerja Hansija Flicka po predčasnem koncu sodelovanja. Pogodbo, ki bi sicer potekla čez dve leti, bodo tako razdrli 30. junija letos. “V imenu FC Bayerna bi se izrecno zahvalil Hansiju Flicku. Našo ekipo je v težki fazi prevzel leta 2019 in nato osvojil šest naslovov, sedmi bo kmalu sledil. Vedno bo imel svoje mesto v zgodovinskih knjigah Bayerna. Želimo mu vse dobro za njegovo prihodnost.”

Nov rekord

V nogometu nismo velikokrat priča kupovanju trenerjev, a se je že zgodilo. Leta 2010 je Chelsea odkupil pogodbo pri Portu Andreju Villasu-Boasu za 15 milijonov evrov, Bayern pa bo moral Leipzigu za predčasno prekinitev pogodbe odšteti 25 milijonov evrov, kar je nov rekord.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!