Uradno: Celjani imajo novega / starega trenerja

Nogomet 1. Jan 202210:37 > 11:08
Bo Simon Rožman (znova) celjska zgodba o uspehu? Foto: SPS

Po Simonu - Simon. Celjani imajo novega trenerja, njegovo ime ni presenečenje. V skladu s pričakovanji bo grofe v nadaljevanju sezone vodil Simon Rožman.

Že ko so se v mestu ob Savinji takoj po koncu jesenskega dela zahvalili Simonu Sešlarju, je bilo jasno, da pretirani težkega dela pri izbiri novega trenerja Celjani ne bodo imeli. Ruski investitorji niso skrivali svojega navdušenja nad delom Simona Rožmana, Valerij Kolotilo in sodelavci pa so hkrati dobro vedeli, da bo imel Štorovčan od januarja proste roke pri izbiri novega delodajalca.

Kar se je napovedovalo večji del decembra, je uradno potrditev dobilo prvega januarja. Takoj, ko se je iztekel Rožmanov “gentelmanski dogovor” z Mariborom.

38-letnik se vrača okolje, ki ga dobro pozna, a hkrati NK Celje niti približno ni isti klub, kot je bil leta 2015, ko se je Rožman iz knežjega mesta preselil v Domžale. Takrat je bilo drugo mesto, ki so ga Celjani zasedli ob koncu sezone 2014/2015, celo zgodovinski uspeh kluba, danes pa imajo grofje v svojih vitrinah naslov iz predlanske sezone, predvsem pa zelo ambiciozne ruske investitorje.

“Vedno se je lepo vrniti domov. V zadnjih šestih letih se je veliko spremenilo in klub se je v tem obdobju zelo razvil. To ni več ista sredina. Predvsem projekt, ki je zastavljen v klubu, je bil tisti, ki me je pritegnil, hkrati pa je bilo v očeh tistih, ki so me želeli kot trenerja, videti iskrenost in veselje, obenem pa sem dobil občutek, da imamo vsi iste ambicije, kar se kluba tiče,” je dejal Simon Rožman.

Kot smo že zapisali, so tako Celjani kot tudi Rožman s skupnim projektom na prelomnici. Štorovčan po neuspehu na klopi Maribora nujno potrebuje uspešno poglavje svoje trenerske kariere, grofje pa tako ali tako ne skrivajo svojih ambicij – uspešno želijo biti ne le na domačih zelenicah, ampak tudi v Evropi. V vsakem primeru je povratek strokovnjaka, ki mu mnogi napovedujejo, da bo v prihodnosti sedel tudi na klop slovenske reprezentance, nova zanimiva zgodba slovenskega nogometa.

Celjani bodo novega trenerja uradno predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Komentari

Vaš komentar