PLT: Stop za organizirane navijače

Nogomet 4. Feb 202217:06 > 17:52
Foto: Uroš Skaza

Na začetku drugega dela Prve Lige Telemach zaradi omejitev širjenja koronavirusa v Sloveniji na stadionih ne bodo smeli biti prisotni gostujoči navijači, je na dopisni seji odločila Nogometna zveza Slovenije. Sklep velja do preklica.

Prva Liga Telemach bo na začetku drugega dela delovala z omejitvami. Eden od ukrepov za zajezitev epidemioloških razmer v Sloveniji bo tudi omejevanje gledalcev. Domači bodo še lahko spodbujali svojo ekipo, medtem ko gostujočim navijačem vstop na stadion ne bo dovoljen.

Sklep velja do preklica

“Zaradi trenutnih epidemioloških razmer je Vlada Republike Slovenije z odloki določila začasne omejitve, katerih namen je zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19. Po veljavnih odlokih je prisotnost gledalcev (omejeno na 750) na športnih prireditvah dovoljena zgolj v primeru, da športna prireditev poteka v oz. na športnem objektu, ki razpolaga s fiksnimi sedišči pri čemer mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer. Glede na navedeno je Odbor za nujne zadeve na dopisni seji dne 4. 2. 2022 sprejel sklep, da se tekme v vseh tekmovanjih NZS v spomladanskem delu prvenstva za TL 2021/2022 do preklica odigrajo brez prisotnosti gostujočih organiziranih navijaških skupin,” so sporočili z vodstva NZS.

Brez podpore bodo tako ostali tudi vodilni Mariborčani, ki jih v nedeljo, 13. februarja v Stožicah čaka večni derbi z Olimpijo. Drugi del sezone se sicer začenja že v sredo z zaostalo tekmo v Ljubljani med Olimpijo in Muro.

Komentari

Vaš komentar