V sežanski Tabor prihaja alžirska zvezda Instagrama

Nogomet 6. Sep 202217:00 > 17:042 komentarja
Foto: Guliverimages

"Objavite Boucifa! Kje je Boucif? Naš veliki Boucif prihaja!" To so komentarji, ki so v teh dneh preplavili družbena omrežja sežanskega Tabora. Zanje so poskrbeli alžirski nogometni navdušenci, ki nestrpno čakajo, da Kraševci uradno potrdijo prihod Boucifa El Afghanija.

“Koga?” To ste se verjetno vprašali ob imenu potencialne okrepitve Tabora. Res je, v Sloveniji je Boucif El Afghani povsem neznano ime, drugače pa je v njegovi domovini Alžiriji. Boucif je namreč tamkajšnja internetna senzacija in ima denimo na družbenem omrežju Instagram več kot 238.000 sledilcev, na Youtubu pa si njegove posnetke ogleda tudi več kot milijon uporabnikov. Še posebej popularen je na omrežju Snapchat.

Nogometno pot je Boucif sicer začel v Clermontu, potem pa se nekaj časa preizkušal tudi v akademiji Fulhama. Kasneje je postal prepoznaven vplivnež, ki se je začel pojavljati tudi na revijalnih tekmah, ter si denimo igrišče delil z legendami Lyona, pa tudi košarkarskim zvezdnikom Tonyjem Parkerjem. Vsaj sodeč po posnetkih je Boucif predstavnik tako imenovanega “freestyle” nogometa, ki zahteva veliko tehničnega znanja. Kako se bo znašel na zelenicah pa bo pokazal čas. Njegov agent, ki je denimo v Sežano že pripeljal Nabila Khalija in Cobo da Costo, se je že pohvalil, da bo Alžirec v kratkem predstavljen kot nova okrepitev češnjic.

S strani Sežane smo se sicer v zadnjih letih že navadili nenavadnih nogometnih potez, kot je bilo imenovanje nekdanjega italijanskega reprezentanta Maura Camoranesija za trenerja članske ekipe, na Kras je pred časom na kratko prišel brat Paula Pogbaja Mathias Pogba, pred letošnjim skrivnostnimi izginotjem je na stadionu Rajka Štolfe igral tudi reprezentančni soigralec Pierra Emerricka Aubameyanga – Fahd Ndzengue. Boucif je očitno nov tovrsten klubski projekt.

Uradno: Prihaja nova moč na sredini igrišča

Medtem, ko čakajo alžirsko zvezdo družbenih omrežij, pa so v Sežani potrdili novo moč na sredini igrišča. Na slovenske nogometne zelenice se vrača turški nogometaš Oguzhan Demirci, ki je v sezoni 2019/2020 igral za tedanjega drugoligaša iz Radomelj. Produkt nogometne šole Darmstadta je nazadnje igral v drugi ligi Bosne in Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar