V slovensko ligo prihaja največje trenersko ime do zdaj

Nogomet 2. Mar 202317:551 komentar
Eden izmed vrhuncev oddaje bo simpatičen intervju z zamejskim Slovencem Edyjem Rejo. FOTO: Profimedia.

Gorico bo pred izpadom iz prvoligaške konkurence reševalo slovito trenersko ime. V slovenski nogomet prihaja Italijan Edoardo Reja, ki smo ga s prihodom v Slovenijo večkrat že povezovali.

Potem ko so prejšnji teden odslovili Mirana Srebrniča in je ob nedeljskem porazu proti Domžalam na klopi kot začasni trener ekipo vodil Florjan Debenjak, so zdaj pri Gorici potrdili ime trenerja, o čigar prihodu se je šušljalo že nekaj časa.

Gorico bo v nadaljevanju sezone vodil Edoardo Reja, ki je bil z novim vodstvom kluba v Novo Gorico sprva pripeljal kot svetovalec, zdaj pa so ga očitno prepričali, da sprejme nov trenerski izziv.

Gorico, štirikratnega slovenskega prvaka, bo reševal pred ponovnim izpadom v drugo ligo. Gorica je trenutno na zadnjem mestu. Za Radomljami, ki so na odrešilnem osmem mestu, ima štiri točke zaostanka.

Za njim je več kot 600 tekem v italijanskem nogometu

Italijan, ki je bil pred 77 leti rojen v Ločniku slovenskemu očetu in furlanski materi, s seboj prinaša impresiven trenerski življenjepis. Za njim je namreč kar 277 tekem v elitni italijanski serie a, v kateri je vodil Lazio, Atalanto, Vicenzo in Napoli, na klopi katerega je zbral kar 185 tekem.

Kar 359 tekem je vodil v drugi italijanski ligi, preizkusil pa se tudi pri splitskem Hajduku in nazadnje v vlogi selektorja Albanije, ki jo je vodil od aprila 2019 do konca lanskega leta. Pred tem je bil tri leta brez službe.

Nazadnje je delal kot selektor albanske reprezentance. FOTO: Profimedia.

Z reprezentanco se ni izšlo, z Gorico se je

Rejo smo s prihodom v slovenski nogomet v preteklosti že povezovali, večkrat je bil kandidat za selektorja članske reprezentance, a se na koncu nikoli ni izšlo.

Zdaj je naneslo tako, da ob koncu svoje bogate trenerske kariere prihaja kot rešitelj enega od najbolj trofejnih slovenskih nogometnih klubov, ki pa je že vrsto let v krizi in daleč od stare slave. Ga lahko v boljše čase popelje verjetno kar največje trenersko ime v zgodovini prve slovenske lige?

Komentari

Vaš komentar