VAR v Celju: Je Martin Milec igral z roko?

Nogomet 18. Jul 202123:44 > 23:48
Mariborčani so bili že v izgubljenem položaju, a na koncu so vseeno zmagali. Foto: Jure Banfi

V 52. minuti vročega štajerskega derbija, ki ga je na koncu po preobratu dobil Maribor, je moral posredovati tudi VAR. Glavni sodnik obračuna v Celju Asmir Sagrković si je po ogledu posnetka premislil in razveljavil enajstmetrovko kot tudi rdeč karton v škodo Maribora, a mnogi, sploh navijači Celja menijo, da se to ne bi smelo zgoditi in bi moralo ostati pri prvotni odločitvi.

V odlično izpeljanem protinapadu se je po podaji Žana Medveda sam pred vrati Maribora znašel mladi Tjaš Begić, ki je (pre)dolgo okleval, a vseeno premagal vratarja Ažbeta Juga, ne pa tudi Martina Milca, ki je z drsečim štartom rešil svojo ekipo. Celjani so hitro signalizirali igro z roko, tudi Sagrković jo je videl in nemudoma pokazal na belo točko, Milcu pa pokazal z rdečim kartonom pokazal pot v slačilnico.

Video: Strel Begića in posredovanje Milca:

Celjanom se je že smejalo, imeli bi priložnost za novo vodstvo s 3:2, a takrat se je oglasila soba z VAR in poklicala Sagrkovića na ogled posnetka. Po ogledu in po posvetu s sodniki v VAR sobi, si je premislil in razveljavil svojo prvotno odločitev – ostalo je brez enajstmetrovke kot tudi brez rdečega kartona.

Video: Počasni posnetek:

Na koncu so tretji zadetek dosegli gostje. V 72. minuti je za 3:2 in zmago ekipe iz Ljudskega vrta poskrbel Ilija Martinović.

Komentari

Vaš komentar