Varčevali bodo tudi pri Bayernu: na stadionu brez tople vode

Bundesliga 4. Avg 202217:15 1 komentar
Allianz Arena
Foto: Guliverimage

Energetska kriza, draginja in inflacija je v varčevanje prisilila tudi nogometni klub Bayern iz Münchna, ki je v teh dneh sprejel vrsto varčevalnih ukrepov.

Kot pišejo nemški mediji, se je vodstvo nemškega nogometnega velikana Bayerna zaradi vse višjih izdatkov odločilo za vrsto varčevalnih ukrepov. Tako bo odslej zunanja osvetljava njihovega stadiona Allianz Arene ponoči prižgana le tri namesto šest ur, nogometne zelenice pa ne bodo več ogrevali s pomočjo plina, temveč toplotne črpalke, ki bo energijo črpala iz sončnih panelov nameščenih na stadionu.

Po španskem vzoru bodo oklestili tudi delovanje klimatskih naprav, lože pa bodo po novem hlajene oziroma ogrevane le v času, ko bodo le-te v uporabi. No, za navijače najmanj priljubljen varčevalni ukrep pa bo bržkone predstavljala odsotnost tople vode v toaletnih prostorih.

“Dolgo smo se trudili, da zmanjšamo porabo električne energije, zaradi trenutne krize pa smo naše aktivnosti še pospešili,” je pojasnil finančni direktor nemškega prvaka Jan-Christian Drezen.