Velika vrnitev Silvia Berlusconija v Serie A

Nogomet 30. Maj 202210:30 > 12:03
Silvio Berlusconi
Foto: Guliverimage

Silvio Berlusconi se vrača v najvišji rang italijanskega nogometa, potem ko si je njegova Monza v nedeljo zagotovila napredovanje v elitno Serie A.

Nogometaši Monze so v razburljivem kvalifikacijskem obračunu s 4:3 ugnali Piso in si prvič v zgodovini kluba zagotovili mesto med 20 najboljših klubov na Apeninskem polotoku. S tem so uresničili cilje svojega lastnika in nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki je klub kupil leta 2018 za tri milijone evrov, ko je ta nastopal še v tretjem kakovostnem rangu italijanskega nogometa.

“Mislili smo, da nam bo uspelo že lani, a smo imeli smolo. Tokrat smo se borili celotno sezono. Ni bilo lahko, a nam je uspelo in sedaj smo v Serie A,” je po uspehu za Sky Sports Italia dejal Berlusconi.

Berlusconi se je sicer le leto pred tem poslovil od Milana, na čelu katerega je bil več kot tri desetletja, sila uspešno obdobje pa je z zasedbo iz Lombardije med drugim kronal tudi s petimi naslovi evropskega klubskega prvaka.

Monza se je z nedeljsko zmago pridružila Lecceju in Cremoneseju, ki bosta v prihodnji sezoni prav tako nastopila v Serie A. A za razliko od omenjenih klubov, ki sta v italijanski drugi ligi osvojila prvo in drugo mesto, je Monza prvenstvo sklenila na četrtem, nato pa se v bojih na izločanje pomerila z ekipami, ki so se zvrstile med tretjim in osmim mestom.

Pomembno vlogo pri zgodovinskem podvigu je sicer odigral tudi Adriano Galliani, ki mu je Berlusconi zaupal vodenje kluba, njegova desna roka pa je bil 77-letnik tudi že pri Milanu.

Ronaldov Valladolid znova v La ligi

Zelo napeto je bilo v nedeljo tudi v španski drugi ligi, ki jo je prvič po letu 1979 osvojila Almeria. Baskovski klub se v La ligo vrača prvič po letu 2015, kjer se jim bo pridružil tudi drugouvrščeni Valladolid, ki ga je pred štirimi leti kupil legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Nazario. Kastiljska ekipa je v prvi ligi nazadnje nastopala v sezoni 2019/20, ko je izpadla skupaj z Eibarjem.

Komentari

Vaš komentar