Vipotnik pred Anglijo: Sodimo med najboljših 16

Euro2024 23. Jun 20249:00 0 komentarjev
Zan Vipotnik
FOTO: Guliverimage

Prve minute na velikem tekmovanju je na tekmi s Srbijo (1:1) v Münchnu dobil tudi Žan Vipotnik. Mladi napadalec Bordeauxa se je selektorju Matjažu Keku zahvalil za izkazano zaupanje ter obljubil, da skupaj z ostalimi reprezentanti nikakor niso vrgli puške v koruzo.

Vsi verjamejo v napredovanje v izločilne boje, za kar utegne biti proti Angležem dovolj že točka.

“Skušamo se čim bolje spočiti, se regenerirati, pred nami je še ena tekma. Potrebno je iti na tri točke, zadeve imamo v svojih rokah,” je svojo zmagovalno mentaliteto nakazal Žan Vipotnik. Z Bordeauxom je v pravkar končani sezoni Ligue 2 zasedel dvanajsto mesto.

Ko smo 22-letnega Konjičana povprašali o tem, ali Slovenija sodi med najboljših 16 v Evropi, nam je odvrnil: “Proti Srbiji in v drugem polčasu tekme z Dansko smo to dokazali. Zdaj bomo morali to pokazati še na celotni tekmi z Anglijo, vse karte so odprte.”

Slovenska grla močnejša

Med bolj potrtimi po srečanju s Srbijo je bil obrambno naravnani vezist Jon Gorenc Stanković: “Že na igrišču po koncu tekme s Srbijo smo si dejali, da moramo biti ponosni nase. Ne smemo preveč razmišljati o preteklosti, če pa že, morajo misli uhajati k našim navijačem, ki so bili ‘na grlih’ močnejši od srbske podpore. Jaz osebno sem slišal le slovenske navijače (smeh).”

Jon Gorenc Stankovic
FOTO: Guliverimage

“Z našega zornega kota je vseeno ali bi z Anglijo igrali najprej ali pa na koncu Eura, ker se na vsakega nasprotnika dobro in analitično pripravimo. Če v torek zmagamo, potem bomo naredili en velik posel, v primeru poraza pa gremo žal domov,” je še dodal standardni član Sturma.

Tudi v Kölnu se obeta obisk več kot 10 tisoč slovenskih ljubiteljev športa. Srečanje proti Angliji je na sporedu v torek ob 21. uri s prenosom na Sportklubu (SK1).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!