Vprašali so ga tisto najbolj neprijetno vprašanje

Nogomet 10. Maj 202110:23 > 14:14
Pod Andreo Pirlom stara dama res deluje zelo staro in nepokretno. Foto: Guliverimages

Verižni italijanski prvak Juventus, ki ga je v tej sezoni iz prestola vrgel Inter, se je po visokem porazu proti AC Milanu (0:3) znašel v težavah. Grozi mu, da bo ostal celo brez nastopa v ligi prvakov, kar bi bilo za ekipo s finančnimi težavami hud udarec. Italijanski mediji celo poročajo, da ga bo po sredini tekmi zamenjal Igor Tudor.

Juventus ima pred zadnjimi tremi krogi tri točke manj kot Atalanta in AC Milan, če bo danes Napoli doma premagal Udinese, pa bodo Torinčani za Neapeljčani zaostajali že za štiri točke.

Grez za teže in zahteven položaj, zato ne čudi, da so trenerja stare dame Andrea Pirla po visokem porazu proti rossonerom novinarji vprašali, če bo prevzel odgovornost in odstopil. “Ne, ne bom odstopil. To vlogo sem sprejel z veliko navdušenja. Na voljo sem klubu, čakajo me še tri tekme, tako da bom še naprej opravljal svoje delo, dokler mi bo dovoljeno,” je poudaril Pirlo in dodal, da se zaveda, da bi moral s tako skupino igralcev pokazati več, a nekaj ni tako, kot mora biti. Italijanski mediji so prepričani, da obstaja veliko možnosti,  da bo nekdanji legendarni nogometaš brez službe ostal že pred koncem sezone, zamenjal naj bi ga hrvaški strokovnjak Igor Tudor.

Stara dama ima v zadnjih krogih težek razpored. V sredo jo čaka težko gostovanje pri Sassuolu, nato bodo gostili novega prvaka Inter, ki bo zagotovo naredil vse, da ji še dodatno zagreni življenje, za konec pa bo gostovala še pri Bologni. Omenimo še, da vmes Juventus čaka še finala pokala proti Atalanti. Spopad za lovoriko bo 19. maja.

 

Komentari

Vaš komentar