Za eno najboljših tekem sezone poskrbel tudi Dinamo Zagreb

Liga Europa 15. Maj 202114:02 > 14:04
Mourinho Dinamo Tottenham
REUTERS/Antonio Bronic

Evropska nogometna zveza je pred finalom lige Evropa 26. maja med Villarrealom in Manchester Unitedom objavila seznam desetih najboljših tekem letošnje sezone v tem tekmovanju.

Liga Evropa se ne more meriti z univerzalno privlačnostjo lige prvakov, a kar se tiče drame in vrhunske zabave, je tekmovanje vsekakor nadpovprečno, so prepričani pri Uefi, ki je danes na svoji spletni strani objavila seznam desetih najbolj razburljivih tekem letošnje sezone v omenjenem tekmovanju.

Na seznamu so se znašli tudi nogometaši Dinama Zagreba, ki so bili z uvrstitvijo v četrtfinale eno najprijetnejših presenečenj tekmovanja. To jim je uspelo po zmagi nad favoriziranim Tottenhamom, ki so ga na domačem Maksimirju premagali s kar 3:0.

Na tekmi je s hat-trickom zablestel Mislav Orišić, za predstavo pa si s soigralci po tekmi prislužil tudi čestitke sedaj že nekdanjega trenerja Londončanov Joseja Mourinha.

Seznam so pri Uefi sestavili s pomočjo glasov navijačev, naši sosedi pa so še posebej ponosni, da so se njihovi državni prvaki znašli na visokem drugem mestu. Več glasov je prejela le prva tekma polfinala med letošnjim finalistom Manchester Unitedom in Romo, ki so j ordeči vragi dobili s kar 6:2.

Deset najboljših tekem letošnje sezone v ligi Evropa:

Manchester United – Roma 6:2 (prva tekma polfinala)

Dinamo Zagreb – Tottenham 3:0 (povratna tekma osmine finala)

Arsenal – Benfica 3:2 (povratna tekma šestnajstine finala)

Leicester City – Slavia Prag 0:2 (povratna tekma šestanjstine finala)

PSV Eindhoven – Olympiacos 2:1 (povratna tekma finala)

Young Boys – Bayer Leverkusen 4:3 (prva tekma šestnajstine finala)

Rangers – Benfica 2:2 (skupinski del)

Milan – Lille 0:3 (skupinski del)

Spart Prag – Celtic 4:1 (skupinski del)

Villarreal – Sivasspor 5:3 (skupinski del)

Komentari

Vaš komentar