Za vijolične konec evropske poti

Evropa 29. Jul 202122:45 > 22:51 0 komentarjev
Maribor je imel na domači tekmi s Hammarbyjem dovolj priložnosti za zadetek, a niso zatresli mreže vratarja Dovina. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma izgubili proti švedskemu Hammarbyju z 0:1 (0:1). Prvo tekmo so Švedi dobili s 3:1, tako da so Mariborčani končali evropsko udejstvovanje.

Mariborčani so se na prvi tekmi znašli v težkem položaju, kot se je izkazalo, je bila prednost Skandinavcev prevelik zalogaj za preobrat, čeprav so se izbranci Simona Rožmana izkazali z borbeno in nepopustljivo igro, a zatajila je realizacija. Tako se vijolični poslavljajo od Evrope, Hammarby pa bo v 3. krogu kvalifikacij igral proti srbskemu Čukaričkemu.

Že v uvodu tekme so Švedi poskrbeli za nov hladen tuš, ko je po protinapadu z diagonalnim strelom z leve strani zadel David Accam in še oplemenitil prednost Hammarbyja. Mariborčani so bili sicer v prvem polčasu konkretnejši, imeli žogo več v posesti in tudi več strelov, omeniti velja predvsem poskus Vida Kodermana s 15 metrov v 19. minuti, ko je žogo poslal malce čez gol, in pa Blaža Vrhovca, ko je v 43. minuti sprožil od daleč, vratar Oliver Dovin pa je žogo preusmeril v prečko.

V drugem polčasu je v 50. minuti Aleks Pihler prišel do strela z glavo, a s šestih metrov za malo zgrešil cilj. Malce prej je na drugi strani z dobrih desetih metrov zgrešil Gustav Ludwigson. V 53. minuti je bil Maribor spet blizu golu, ko je z desne strani od daleč sprožil Martin Milec, a zadel prečko. Milec je malce zatem zgrešil še s 13 metrov, Marko Alvir pa je bil prav tako neuspešen v 65. minuti.

Dovin pa se je moral spet izkazati v 67. minuti, ko je znova od daleč streljal Vrhovec, Astrit Selmani pa je v 71. minuti le za malce zgrešil mariborska vrata. V 79. minuti je znova za malo zgrešil Alvir, v 85. pa še Jan Repas. Milec je nato v sodniškem dodatku streljal še z več kot 30 metrov, Dovin pa je znova dobro posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Maribor – Hammarby 0:1 /1:4/

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 5025, sodniki: Munuera, Barbero in Martinez (vsi Španija).
Strelec: 0:1 Accam (5.).
Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Koderman (od 55. Vipotnik), Vrhovec (od 80. Makoumbou), Pihler (od 55. Sikošek), Repas, Požeg Vancaš (od 55. Žugelj), Šturm, Alvir.
Hammarby: Dovin, Paulsen, Fenger, Fjoluson, Jeahze, Bojanić (od 58. Amoo), Andersen (od 88. Swedberg), Aimar Sher (od 88. Erabi), Accam (od 46. Aziz), Ludwigson, Selmani (od 77. Khalili).
Rumeni kartoni: Šturm, Milec; Aziz.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v Mariboru:

92. minuta: Z več kot 35 metrov je še enkrat nevarno streljal Milec.

76. minuta: Sikošek je poslal nevarno žogo pred vrata, a Žugelj ni uspel žoge preusmeriti v mrežo.

Video: Parada vratarja Hammarbyja Dovina:

66. minuta: izvrsten strel Blaža Vrhovca z dobrih 20 metrov, a se je gostujoči vratar Dovin izkazal s parado.

Video: Drugič se je v Mariboru zatresel okvir gola:

53. minuta: PREČKA. Tokrat je z levico z velike razdalje streljal Milec, a zadel le okvir gola.

Video: Priložnost Pihlerja za 1:1 

50. minuta: Fantastična priložnost za izenačenje. Martin Milec je podal z desne strani, Aleks Pihler je odlično skočil, a so ga centimetri ločili, da bi poravnal izid.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

43. minuta: PREČKA MARIBORA. Dober strel Blaža Vrhovca, ki pa je zatresel le okvir gola. Ostaja 1:0.

19. minuta: nevarno je sprožil Koderman, žoga pa je zletela preko švedskega gola. Ostaja 1:0.

VIDEO: Gol Švedov v Mariboru.

5. minuta: Gol. Maribor se je že na začetku tekme znašel v zaostanku. Zadel je Accam, Mariborčani pa sedaj potrebujejo tri zadetke za podaljške.

ZAČETEK TEKME V MARIBORU!

Začetni postavi:

Maribor: Jug; Milec, Mitrović, Voloder, Koderman; Vrhovec, Pihler, Repas; Šturm, Alvir, Požeg Vancaš

Hammarby: Dovin; Paulsen, Fenger, Fjoluson, Jeahze; Andersen, Bojanić, Sher; Accam, Selmani, Ludwigson

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!