Začelo se je sojenje proti Karimu Benzemaju

Nogomet 19. Okt 202115:36 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

V Franciji se je danes začelo sojenje Karimu Benzemaju. Nogometni napadalec Reala Madrida je obtožen, da je leta 2015 s še štirimi osebami s posnetkom spolnega odnosa izsiljeval reprezentančnega soigralca Mathieua Valbueno.

“Odločitev, da se sodi Benzemaju, je absurda in kruta. Ni mu kaj za zameriti,” je danes dejal odvetnik francoskega napadalca Sylvain Cormier.

Benzema se je v težavah znašel zaradi domnevnega izsiljevanja reprezentančnega kolega Valbuene, od katerega je v zameno, da se posnetek njegovega spolnega odnosa ne objavi v javnosti, zahteval plačilo v višini med 50.000 in 100.000 evri.

Zgodba je v javnost prišla leta 2015 in zanetila pravcati škandal. Francoski selektor Didier Deschamps je Benzemaja tedaj celo izključil iz reprezentance, v katero se je nogometaš znova vrnil šele na letošnjem evropskem prvenstvu.

Po trditvah preiskovalcev naj bi sicer zvezdnik Reala Madrida Valbueni predstavil zahtevane pogoje, da posnetek ne bi šel v javnost, prav tako pa ga spodbujal, da plača zahtevani znesek, zaradi česar mu sedaj grozi do pet let zaporne kazni in plačilo globe v višini 75.000 evrov.

Benzema naj bi svojo vpletenost v primer celo priznal, a se ob tem skliceval, da je deloval le kot posrednik. Sedaj je primer končno prišel na sodišče, poleg 33-letnika pa se je na zatožni klopi znašla še četverica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!