Zadovoljni Zeljković: Redkim v Mariboru uspe kaj takega

Nogomet 1. Maj. 202210:55 > 11:141 komentar
Delite:
Zoran Zeljković po tekmi v Ljudskem vrtu.

"Pred tekmo takšnega razpleta nikoli ne bi sprejel," je po remiju z 1:1 na derbiju v Mariboru povedal trener Kopra Zoran Zeljković in dodal, da po prikazanem v Ljudskem vrtu mora biti zadovoljen. "

“Na koncu je rezultat realen. Vsaki ekipi je pripadel en polčas. Tekma bi lahko šla v eno ali drugo smer. Videli smo dobro tekmo. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti. Veseli me, da smo se po slabem prvem polčasu dobro odzvali in popravili nekatere napake,” je na novinarski konferenci po tekmi, na kateri je bil Koper v prvem polčasu v izrazito podrejenem položaju, v drugem pa zaigral veliko bolje, povedal Zoran Zeljković.

“Imeli smo tudi nekaj priložnosti, ki jih na žalost nismo izkoristili. Ni veliko ekip, ki bi jim uspelo to, kar je nam, da smo Maribor v gosteh toliko časa držali na njegovi polovici. Rastemo, gremo naprej,” je še povedal Ljubljančan, ki ima v debitantski prvoligaški sezoni v vlogi trenerja možnost za dvojno krono. Tri kroge pred koncem prvenstva za Mariborom in prvim mestom zaostaja za točko, vmes bo odigral še finale pokala proti ljubljanskemu Bravu.

Podobno je po tekmi govoril tudi eden izmed njegovih vidnejših nogometašev.

“Prvi polčas je bil res slab, v drugem pa smo se zbrali in Maribor stisnili. Na koncu je remi najbolj pravičen rezultat. Fantje so bili po tekmi razočarani, čeprav v Ljudskem vrtu nismo izgubili, kar je dokaz naše želje in kakovosti. Smo dobra ekipa. Do konca prvenstva je na voljo še devet točk. Naj zmaga boljši,” je povedal Žan Žužek.

“Morda nas je malce presekala kulisa, številno občinstvo, ki ga nismo vajeni. Takšne tekme nam manjkajo. Moramo se navaditi, tako bo namreč v Evropi. Do konca sezone moramo igrati tako, kot smo igrali v drugem polčasu,” je še dejal 25-letni nekdanji branilec Domžal in opozoril na veliko število gledalcev v Ljudskem vrtu, ki ga na Bonifiki niso vajeni. Na podoben način je govoril tudi njegov trener.

O čem je po tekmi še govoril Zoran Zeljković:

O slabem začetku tekme:

“Tako je bilo zaradi vsega po malo. Napadali smo jih na način, ki ga nismo hoteli. Puščali smo jim veliko prostora. Igrali so brez tipičnega krilnega napadalca, tako da so imeli posest. V drugem polčasu smo se postavili višje in, kot sem rekel, popravili napake. Mariboru nismo dovolili lahkega prehoda, imel je veliko težav.”

O tem, da je opravil samo eno menjavo:

“Zaradi tega, ker je bil drugi polčas boljši. Diktirali smo tempo. Igrali smo dobro, zato ni bilo tehtnega razloga za menjavo. Menjam le, ko je kaj narobe.”

O spremembah ob polčasu:

“Korekcije so bile predvsem v fazi branjenja. V napadu smo naredili veliko napak. Igrišče je bilo zahtevno. Slabo smo sprejemali žogo, naredili veliko za nas netipičnih napak. Zavedamo se, da lahko in moramo bolje. Malo nam tudi manjka takšnih tekem v odličnem navijaškem vzdušju. Verjamem, da bo to za nas izkušnja več. Da nam je ta tekma pomagala v pripravi na Evropo.”

O tem, ali bi pred tekmo sprejel remi:

“Nikoli.”

O tem, ali je z remijem zadovoljen po tekmi:

“Na koncu sem. Nenazadnje je imel Maribor v drugem polčasu tudi veliko priložnost, ko je šel ena na ena z našim vratarjem, ki pa se je izkazal in strel hvala bogu obranil. To tekmo bi lahko tudi izgubili, lahko pa tudi zmagali.”

O končnici sezone:

“Gledali bomo samo nase. Ko svoje delo opraviš, se ti znajo potem stvari poklopiti tudi drugje. Če začneš kalkulirati, se lahko spotakneš. Gledamo nase. Pred nami so tri prvenstvene tekme, vmes je še pokal. Gremo iz tekme v tekmo. Potem bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Zavedamo pa se, da v prvenstvu nismo več odvisno samo od samih sebe.”

Zadetka z derbija med Mariborom in Koprom (1:1):

Gol Ognjena Mudrinskega za 1:0 v 26. minuti:

Gol Bedeja Osujija za 1:1 v 35. minuti:

Komentari

Vaš komentar