Zakulisje posredovanja VAR: O roki res ni bilo govora

Nogomet 19. Jul 202118:36 > 19:10
Foto: zajem zaslona

Na zadnji, nedeljski tekmi 1. kroga Prve lige Telemach med Celjem in Mariborom smo prvič v zgodovini slovenskega nogometa videli spremenjeno odločitev sodnika po pregledu posnetkov s pomočjo VAR tehnologije. Sodeč po ogledu vseh počasnih posnetkov o igri z roko Martina Milca res ni bilo ne duha ne sluha.

Na vročem štajerskem derbiju smo v 52. minuti videli pravo dramo. Po strelu Tjaša Begića je žogo na golovi črti zaustavil branilec Maribora Martin Milec, a sprva po mnenju glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića nepravilno – s pomočjo roke. Nemudoma je pokazal na belo piko, nato pa Milca še izključil. Ni trajalo dolgo, ko ga je na posvet poklical VAR in s skupnimi močmi so na koncu spremenili odločitev ter dokazali, da je videotehnologija res nekaj zelo dobrodošlega.

Zgodovinsko prvo posredovanje v sobi VAR:

Sodnik mora vedno sprejeti prvotno odločitev, nato pa …

“Sodnik mora vedno sprejeti prvotno (tako tehnično kakor tudi disciplinsko) odločitev na igrišču, šele nato sledi pregled z VAR tehnologijo. Ker je prišlo v 52. minuti tekme na igrišču do jasne in očitne napake sodnika, ki je dosodil enajstmetrovko za Celje in zaradi preprečitve čiste situacije za dosego zadetka izključil igralca Maribora Martina Milca, je VAR sodnik po opravljenem pregledu predlagal sodniku ogled posnetka. Sodnik je po pregledu dogodka svojo odločitev ustrezno spremenil in preklical tako svojo prvotno tehnično odločitev (kazenski udarec), kakor tudi disciplinsko (izključitev oziroma t.i. rdeči karton),” so v obrazložitvi odločitve s štajerskega derbija zapisali pri NZS.

Komentari

Vaš komentar