Zbodel Mourinha: “Tudi Julij Cezar danes ne bi bil uspešen”

Nogomet 11. Maj 202119:48 > 19:51
Jose Mourinho
Jose Mourinho (Foto: Carl Recine - Pool/Getty Images)

Po odhodu Joseja Mourinha iz Tottenhama se je oglasil zastopnik Garetha Bala. Valižan v Londonu igra s statusom posojenega nogometaša s strani Real Madrida. Da se v Londonu ni naigral, Jonathan Barnett posredno krivi Joseja Mourinha.

Gareth Bale se je v Madrid preselil leta 2013 za 101 milijon evrov odškodnine. Čeprav je na trenutke v španski prestolnici prikazoval tudi navdušujoče predstave, se je tam vendarle spopadal z dvema težavama. Dolgo je igral v senci Cristiana Ronalda, hkrati je imel tudi precej težav s poškodbami.

Na trenutke je Valižan deloval kot, da mu je ljubši šport od nogometa golf. Vse več sovraštva je bilo tudi med navijači. Ni se razumel s trenerjem Zinedinom Zidanom. Tako je v sezoni 2019/20 v Madridu odigral le 20 tekem v vseh tekmovanjih. Njegova statistika je bila skromna, trije goli in le dve podaji.

V Madridu so ga želeli prodati, a si njegove plače ni mogel privoščiti nihče. Tako je preostala zgolj posoda v bivši Tottenham. A tam se je znova znašel na stranskem tiru, saj v prvi polovici sezone ni bil med pomembnejšimi člani moštva pod vodstvom Joseja Mourinha.

Gareth Bale
Gareth Bale (Foto: Julian Finney/Getty Images)

Do vključno 23. kroga angleške Premier lige je zaigral na vsega šestih prvenstvenih tekmah. Šele od sredine februarja je redno v postavi. Od takrat do danes je zaigral na 11 tekmah in se podpisal pod osem golov. Dodal je še dve podaji.

Mourinha povozil čas?

Na otoku je v torek odmeval komentar njegovega zastopnika Jonathana Barnetta: “Kot sem Spursom povedal že na začetku. Če mu boste omogočili, da redno igra, mu zaupali, dovolili igrati svojo igro in ga ne boste omejevali, temveč z njim delali kot z Lionelom Messijem ali Cristianom Ronaldom, potem boste videli. Dokazano je. Če z njim ravnate tako, bo dosegel ogromno golov in pokazal vso kvaliteto.”

To je bila največja napaka, a nočem kazati s prstom,” je nadaljeval “superagent” , ki ima po podatkih Forbesa pod seboj kar 388 klientov. Naposled je posredno le povedal, kdo je glavni krivec za neigranje Bala: “Je zelo uspešen trener, a tudi Julij Cezar je bil dober, pa mislim, da danes ne bi bil uspešen pri vodenju vojske.”

Barnett je tukaj želel povedati, da je Mourinha povozil čas. Portugalec, ki je medtem prevzel vodenje Rome, se na njegove komentarje še ni odzval.

Tottenham ima sicer možnost, da pod enakimi pogoji posodo Bala podaljša še za eno sezono. Medtem velik delež njegove visoke plače še naprej krije Real Madrid. V belem baletu nima več prihodnost, je še zatrdil Barnett.

Komentari

Vaš komentar