‘Žurka’ v Torontu, Kanada po 36 letih skomin potuje na SP

Nogomet 28. Mar 202210:05 > 10:12
Foto: Guliverimage

Kanadska nogometna reprezentanca se je suvereno prebila na SP v nogometu. Preboj na največje športno tekmovanje je "javorovim listom" uspel po včerajšnji udarni zmagi (4:0) nad Jamajko.

Rdeče-črni so v srednjeameriških kvalifikacijah osvojili prvo mesto, po zadnjem sodnikovem pisku pa je nekaj manj kot 30.000 gledalcev na tribunah BMO Fielda zagotovo pozabilo na mraz. Živo srebro se je v času tekme omenjenih reprezentanc spustilo na 4 stopinje pod ničlo.

Za Kanado so v polno merili Cyle Larin, Tajon Buchanan, Junior Hoilett, en gol pa so si Jamajčani zabili sami (Adrian Mariappa).

Ljudje v Kanadi ves ta čas niso verjeli v nas. Nismo jim dali česarkoli, da bi imeli upanje. Zdaj verjamejo in če se povežemo, dihamo kot eno in se podpiramo, smo lahko zelo močni,” je bil po tekmi ekstatičen trener izbrane vrste, John Herdman.

Kanada se je na SP prebila prvič po letu 1986, ko je turnir najboljših nogometnih držav gostila Mehika. Tedaj so v skupini s Sovjetsko zvezo, Francijo in Madžarsko zasedli zadnje mesto, prvenstvo so zaključili z nič točkami in gol razliko minus 5 ter na turnirju osvojili zadnje 24. mesto.

Krog pred koncem so vozovnice za Katar iz območja CONCACAF praktično podeljene. Na SP poleg Kanade potujeta še Mehika in ZDA (razen, če bi slednja v zadnjem krogu izgubila za 6 golov ali več), medtem ko se bo Kostarika s predstavnikom Oceanije pomerila v dodatnih kvalifikacijah.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar