Žvižgi zaskeleli Mariborčane: To nam zagotovo ne pomaga

Liga Europa 4. Avg 202223:04 > 23:12 2 komentarja
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so izgubili prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo Evropa, potem ko je bil od njih v Ljudskem vrtu z 2:0 (0:0) boljši finski HJK iz Helsinkov. Trener slovenskega prvaka Radovan Karanović je bil po porazu vidno razočaran, a pred povratnim obračunom prihodnji teden ostaja optimističen.

Evropska jesen se zdi za Maribor po porazu proti HJK vse bolj oddaljena. Štajerci so v Ljudskem vrtu proti finskemu prvaku solidno odigrali le prvi polčas, v drugem pa močno popustili in si po zadetkih Davida Browneja (47.) in Bojana Radulovića (64.) priigrali visok zaostanek pred povratno tekmo prihodnji teden v Helsinkih.

“Zagotovo je šlo nekaj narobe, če v prvi minuti nadaljevanja prejmemo gol. V slačilnici se nekaj dogovorimo, naredimo prekršek, nato pa iz akcije prejmemo zadetek. Ogromno je mladih fantov brez izkušenj in očitno je to vplivalo, da v nadaljevanju nismo bili takšni kot v prvem polčasu,” nezadovoljstva nad predstavo svojih igralcev ni skrival trener vijoličnih Radovan Karanović.

Triinpetdesetletniku se po novem neuspehu v Evropi in slabemu začetku vse bolj trese stolček, a verjame v zasuk. “Nismo v ugodnem položaju, že nekajkrat sem omenil nekatere stvari. V tem trenutku ne bi rad ničesar komentiral,” je pudaril Karanović.

“Preveč napak v obrambi. Treba je prevzeti več odgovornosti, v napadu pa moramo biti bolj gibljivi, da se nam ponudi več možnosti. Na Finskem moramo biti za 100 odstotkov boljši,” pa je poraz komentiral branilec Maribora Gregor Sikošek in se dotaknil tudi žvižgov, ki so jih bili deležni s tribun Ljudskega vrta.

“Zagotovo ni prijetno, a tisti pravi navijači, naše Viole, so vedno z nami. Rad bi se jim zahvalil, vsem drugim pa lahko rečem, da nam to zagotovo ne pomaga,” je poudaril Sikošek.

Izjavi Radovana Karanovića in Gregorja Sikoška si lahko v celoti pogledate na spodnjih posnetkih:

Radovan Karanović:

Gregor Sikošek: