Američani stopili na mino, nov poraz Srbov

Odbojka 23. Jun 202221:10 > 21:13 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Potem ko so slovenski odbojkarji popoldne ugnali Argentino in se vrnili na zmagovalne tirnice, so v 6. krogu Lige narodov (VNL) sploh prvi poraz doživeli Američani.

ZDA so po petih zaporednih zmagah doživele prvi poraz. V Sofiji v Bolgariji so morali presenetljivo priznati premoč Iranu, ki do zdaj ni blestel. Imeli so celo negativni izkupiček, po odmevni zmagi pa imajo tako kot Slovenci devet točk. Američani so padli na tretje, imajo točko manj kot Francozi in Poljaki.

Pri Iranu je bil z 20 točkami neustavljiv Esmaeilnezhad Amin, 15 jih je dosegel kapetan Ebadipour Ghara H. Milad, 13 pa Esfandiar Amirhossein.

Pri ZDA je bil najučinkovitejši Torey Defalco (13), ki je se ekipi priključil šele na drugem turnirju, korektor Kyle Ensing pa se je ustavil pri 11 točkah.

Foto: volleyballworld

Že četrti poraz Srbov

Nič kaj spodbudno turnirja v Sofiji niso odprli Srbi. V sredo so jih na krilih Defalca razbile ZDA, v četrtek pa bili brez moči tudi proti okrepljeni Braziliji.

Omenimo še vodilno Francijo in Poljsko, ki se poigravata s tekmeci. Galski petelini so se poigrali z Nizozemsko, Poljaki pa so zmagi nad Brazilci imeli lažji trening proti Kanadi.

Lestvica Lige narodov (VNL):

Standings provided by SofaScore LiveScore