Bruno Najdič po slavju priznal, da mu ni bilo lahko

Odbojka 11. Mar 202320:49
Bruno Najdič
Foto: Jure Banfi

Po zmagi nad Calcit Volleyjem se je lovorika za pokalni naslov vrnila v vitrine Nove KBM Branika. Trener Bruno Najdič je priznal, da je neizmerno vesel, da izguba visoke prednosti ni zmedla njegovih izbrank in so na koncu bili oni tisti, ki so bili za odtenek srčnejši.

Mariborčanke po se po teh sezonah spet razveselile pokalne lovorike. V superfinalu pokalnega dogodka v Velenju so hitro povedle z 2:0, na koncu pa so se morale reševati v izenačenem petem nizu.

“Če želiš premagati ekipo Calcita, moraš skozi celotno tekmo igrati na visokem nivoju. V prvih dveh smo bili agresivni tako v napadu kot servisu in držali Calcit na varni razdalji. Želim si, da bi lahko zdržali celotno srečanje, a tudi Kamnik je v nadaljevanju zaigral bolje. Težko je držati tak ritem, vesel sem, da so dekleta vztrajale in bile na koncu nagrajene,” je izbranke pohvalil presrečni trener Bankirk Bruno Najdič.

Vrhunci s pokalne tekme med Novo KBM Branik in Calcitom:

“Tekma je bila zares vredna finala. Obe ekipi sta pokazali izjemno borbeno odbojko, zato si obe ekipi zaslužita pohvale, na koncu pa smo bili mi za to žogo srčnejša ekipa,” je še dodal.

“Vem, koliko so dekleta pregarala”

Pogovorno povsem mirnega Najdiča smo prvič med tekmo videli, da se je tudi sam razveselil kakšne točke. “Sam vem, koliko so dekleta pregarala, koliko so si želela, zato tekma nikakor ni bila lahka za spremljanje. S tem sem jim poskušal dati še nekaj dodatne energije, ki sem si jo želel videti pri njih,” je pojasnil trener Bankirk.

Nova KBM Branik
Foto: Jure Banfi

Dokaz, da lahko igrajo s Kamnikom

Po treh sezonah prevlade Kamnika je lovorika ponovno romala v vitrine Mariborčank. “Vsaka lovorika, ki jo osvojiš, je nekaj posebnega. Tista, ki jo osvojiš nazadnje, je najbolj živa in pomembna. Veseli me, da so si dekleta dokazala, da lahko igrajo s Kamnikom. Zavedamo se njihove kvalitete, zato je ta zmaga še slajša. Upam, da bo to le dodatna motivacija za trdo delo, ki moja dekleta krasi že celotno sezono,” je še dodal Najdič.

Foto: CEV

Rozman: Težko je izgubiti tako tekmo

Medtem ko odbojkarice Nove KBM Branika prišle do 19. pokalne lovorike, Kamničanke ostajajo pri štirih. “Zagotovo smo zelo razočarani. Izgubiti tekmo po tem, ko ima v petem nizu dve zaključni žogi za zmago, je težko. A tak je šport. Enkrat je tehtnica na eni, enkrat na drugi strani,” je po porazu v finalu dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Kamničanke so se vrnile po zaostanku z 0:2 v nizih in na koncu imele možnosti za zmago. “To je draž odbojke, ni konec, ko ni res konec. Tudi mene veseli, da smo uspeli pokazati napeto tekmo do samega konca. Maribor je dobit bitko, vojne še ne. Nismo še rekli zadnje, čaka nas še državno prvenstvo, kjer bomo dali vse od sebe, da ostanemo na prestolu,” je še dodal Rozman.

Komentari

Vaš komentar