Evropsko prvenstvo 2021 za moške v šestih mestih

Odbojka 4. Dec 202011:57
Slovenija odbojka
Matic Eržen

S sedeža Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da se bo evropsko prvenstvo za moške, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska, odvijalo v šestih mestih. Kje bodo igrali Slovenci, ki so kot aktualni evropski podprvaki na prvenstvo že uvrščeni, bo določil žreb.

Na Poljskem, kjer bomo spremljali tudi zaključni del prvenstva in boje za odličja, bodo tekme najboljših evropskih reprezentanc gostili Gdansk, Krakov in Katovice, na Češkem bo obračunom moč slediti v Ostravi, v Estoniji pa bodo srečanja ene od skupin in prvi del izločilnih bojev potekali v Talinu. Tampere bo prizorišče tekem, ki jih bo gostila Finska.

Na evropskem prvenstvu bo drugič doslej nastopilo 24 ekip, poleg držav gostiteljic si je neposredno uvrstitev na tekmovanje zagotovilo še osem reprezentanc, Srbija, Slovenija, Francija, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemčija in Belgija.

Prizorišča ženskega prvenstva, ki bo potekalo v Srbiji, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem, še niso znana. Medtem, ko bomo ob že omenjenih reprezentancah držav organizatoric na prvenstvu zagotovo spremljali še Turčijo, Italijo, Poljsko, Nizozemsko, Nemčijo, Rusijo, Belgijo in Azerbajdžan, si bodo slovenske odbojkarice svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih skušale priigrati v kvalifikacijah. V njih se bodo za dve mesti, ki prinašata vozovnico za prvenstvo, pomerile s Češko, Bosno in Hercegovino in Latvijo. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar