Fivb ne bo sledil Fii in Uefi: SP ostaja v Rusiji

Odbojka 26. Feb 20228:51 > 10:58 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Številne športne organizacije so zaradi minulih dogodkov v Ukrajini svoja tekmovanja odstranili iz Rusije. Fia je že odpovedala Veliko nagrado formule ena v Sočiju, Uefa pa je Rusiji odvzela finale Lige prvakov. Podobnemu zgledu ne bo sledila odbojkarska zveza Fivb.

Svetovno prvenstvo v odbojki ostaja na ruskih tleh. Mednarodna odbojkarska organizacija je v izjavi za javnost jasno predstavila svoja stališča, da svetovnega prvenstva ne želi prestaviti. “Fivb sodeluje z rusko odbojkarsko zvezo v pripravah za organizacijo svetovnega prvenstva. Šport bi moral vedno biti ločen od politike. Vseeno želimo zagotoviti varnost vseh udeležencev na naših dogodkih,” so zapisali pri Fivb-ju.

To pomeni, da se bodo v Rusiji odvili vsi predvideni odbojkarski dogodki, tudi odbojkarska liga narodov. Fivb je ena redkih športnih organizacij, ki se ni “odmaknila” od dogodkov v Rusiji. Uefa na čelu za Aleksandrom Čeferinom je že prestavila finale Lige prvakov, ki bi moral biti v Sankt Petersburgu, v Pariz, prav tako se je odzvala Fia, ki ne bo izpeljala Velike nagrade Rusije v formuli ena.

Poteza zveze je že požela številne kritike. Oglasil se je tudi Earvin Ngapeth, francoski odbojkar, ki je bil najkoristnejši igralec olimpijskega turnirja v Tokiu. Na Twitterju je zapisal, da ga na prvenstvu v Rusiji ne bo.

Svetovno prvenstvo, na katerem nastopa tudi slovenska odbojkarska reprezentanca, se začne 26. avgusta letos. Finale bo v nedeljo, 11. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!