Izjemni Rok Možič zablestel v Franciji: Smo kot družina

Odbojka 4. Okt 202119:00 > 19:03
Rok Možič, fant številnih talentov. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski čudežni deček Rok Možič je bil prvo ime pripravljalnega turnirja v Toursu. Njegova Verona Volley je dobila vse tri tekme, največ točk pa je na vseh tekmah italijanskega prvoligaša dosegel mladi, 19-letni Mariborčan.

Rok Možič se je poleti iz Merkur Maribora, ki ga je popeljal do naslova slovenskih prvakov, preselil v najmočnejšo italijansko ligo k Veroni Volley. Čeprav je zanj to prvi klub na tujem, se mladenič počuti odlično.

“Čeprav sem tukaj le nekaj dni, se počutim kot doma. Smo kot družina, to se vidi tudi na igrišču, dihamo kot eno in ‘borbamo’ do zadnje točke,” je po odličnem turnirju v Toursu povedal slovenski čudežni deček, ki je skupaj dosegel kar 83 točk.

Montpellieru je nasul 32 točk, belgijskemu prvaku Knacku Roeselareju 31, za konec pa še domačinom Toursu 25. Dvakrat je bil izbran za najboljšega igralca tekme, en naziv za najboljšega pa je romal v roke Možičevemu bolgarskemu prijatelju, Asparuhu Asparuhovu.

“Zelo sem zadovoljen s predstavami ekipe, tri tekme, tri zmage, a ni bilo lahko, dve tekmi smo zmagali s 3:2, zdaj to zadnjo s 3:1. Lepo je bilo videti gledalce na tribunah, tako domače kot naše podpornike, ki so peli celotno srečanje. Dokazali smo svojo vrednost, imamo mlado ekipo, a rastemo iz dneva v dan,” je še povedal slovenski reprezentant.

Odličen začetek Kozamernika in Urnauta

Uradni debi sta v svojih novih klubih ta konec tedna dočakala tudi Jan Kozamernik in Tine Urnaut. Kozamernik je na Poljskem z Asseco Resovio s 3:0 (22, 18, 20) v nizih ugnal Olsztyn. Odigral je celotno srečanje in dosegel štiri točke, še šest več pa drugi slovenski predstavnik pri tem poljskem velikanu Klemen Čebulj.

Jan Kozamernik se je iz Milana preselil na Poljsko, kjer je združil moči s Klemnom Čebuljem in selektorjem Albertom Giulianjem. Foto: Piotr Gibowicz

Z zmago je v svoje novem klubu debitiral tudi Urnaut, ki je z Zenitom iz Sankt Peterburga v ruskem prvenstvu s 3:0 v nizih ugnal Orenburg. Kapetan slovenske reprezentance šest točk, od tega enega z blokom.