Kamničanke bodo v Beogradu iskale preobrat

Liga prvakov 3. Nov 202223:19
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Volleya so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v Kamniku izgubile proti Crveni zvezdi z 1:3 (-21, -19, 13, 24).

Slovenske prvakinje so v prvem krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v drugem krogu pa jih je čakala zahtevnejša naloga, pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Povsem jasno je bilo, da bodo morale Kamničanke, če želijo napredovati, pokazati svojo najboljšo predstavo, kar pa jim na prvi tekmi, podobno kot v Zagrebu, ni uspelo. Naredile so preveč napak, čeprav v posamičnih odbojkarskih elementih niso posebej zaostajale za tekmicami, pa so jim na koncu morale čestitati za zmago.

Gostiteljicam je lahko žal predvsem za četrti niz, v katerem so imele zaključno žogo za izenačenje na 2:2, že tudi v prvih dveh nizih pa jih je pokopala slaba končnica.

“Naši servisi niso bili na visoki ravni. S servisom bi lahko naredili kaj več, toda na koncu koncev nam je lahko samo žal za zaključek četrtega niza. Sama predstava ni bila slaba, videli smo, da smo na pravi poti. Pred nami je še ena tekma v Beogradu, kamor gremo lahko popolnoma sproščeni in videli bomo, kaj nam bo to prineslo,” je po tekmi menil domači trener Gregor Rozman, ki enega od razlogov za poraz vidi tudi v težavah s poškodbami.

“Izgubili smo zaradi lastnih napak v zaključkih nizov, to je poglavitni razlog. Naj ne zveni to kot izgovor, a imamo tudi določene težave znotraj ekipe zaradi poškodb, prav tako že vso sezono igramo brez svoje prve korektorice Fatumate Sillah. Ampak o tem je zdaj brezpredmetno razpravljati, kaj bi bilo, če bi bilo,” je še dejal Rozman.

Komentari

Vaš komentar