Tine Urnaut ni več član ruskega Zenita

Liga prvakov 18. Maj 202211:21
Delite:
Zenit je uspešno nastopal v ligi prvakov, nato pa so vse ruske ekipe iz vsem znanega razloga izključili iz tekmovanja. Foto: CEV

Slovenski reprezentančni kapetan Tine Urnaut, ki se bo danes pridružil četi slovenskega selektorja Marka Lebedewa, ni več član Zenita iz Sankt Peterburga, sporoča ruska ekipa. Urnautu je potekla pogodba, podaljšali pa je ne bodo. "Hvala za sezono v Sankt Peterburgu. Želimo ti vse dobro pri nadaljnji karieri. Naj se nadaljuje brez poškodb," so zapisali pri Zenitu.

Po uspešni lanski reprezentančni sezoni, kapetan Tine Urnaut in soigralci so v krstnem nastopu lige narodov osvojili četrto mesto, na EuroVolleyju 2021 ubranili naslov evropskega podprvaka, je izkušeni 34-letni Korošec najprej podpisal pogodbo s poljskim prvakom Jastrzebskim, po plačani odškodnini pa se je še pred začetkom klubske sezone pridružil Zenitu in prvič v karieri preizkusil igranje v močni ruski ligi.

Ni se izšlo po željah

Vse skupaj se je ni končalo po željah. Ne samo, da je bil Urnaut veliko časa poškodovan, ekipo so zaradi vojaške invazije na Ukrajino brez boja izključili tudi lige prvakov.

Tudi v ruskih tekmovanjih so ostali brez trofej. V pokalu so izpadli v polfinalu, ravno tako v prvenstvu, nato pa v tekmi za tretje mesto morali priznati še premoč soimenjaku iz Kazana.

Urnaut se bo dober teden po koncu ruskega prvenstva že  danes pridružil fantom v reprezentanci, ki so se v Črnučah zbrali 9. maja. Po dolgotrajni poškodbi želi priti v ritem še pred začetkom lige narodov, ki se začenja v začetku junija.

Komentari

Vaš komentar