ACH Volley in Mariborčani do zmage proti Avstrijcem

Odbojka 27. Dec 202220:33 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so na tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Avstriji premagali domači Amstetten s 3:0 (-17, -15, -15). Naslednjo tekmo bodo odigrali že v sredo proti hrvaški ekipi Mladost Ribola.

Ljubljančani so tretji turnir letošnje izvedbe srednjeevropske lige začeli z zmago, skupno pa so pri šestih s prav toliko tekem.

Ob tem so izgubili le en niz. Amstetten, ki ga s klopi vodi slovenski strokovnjak Andrej Urnaut, pa po petih tekmah ostaja pri dnu brez zmage z vsega tremi osvojenimi nizi.

V prvem nizu so domači dolgo kljubovali favoriziranim Ljubljančanom. Približali so se na 16:19, nato pa so varovanci Radovana Gačiča postavili stvari na svoje mesto in niz dobili s 25:17. V drugem je po hitrem vodstvu ACH Volleyja domača zasedba stik držala do sredine niza, nato pa je do izraza vnovič prišla kakovost aktualnih prvakov.

Tretji niz je bil sprva še najbolj izenačen, a daleč od tega, da bi gostje dovolili presenečenje. Po vodstvu s 13:11 so se hitro odlepili in mirno pripeljali dvoboj do konca ter vpisali šesto zmago v tekmovanju.

Dvorana Johann Pölz, gledalcev 100,
sodnika: Tillmann, Ujhazi (oba Slovaška).

Amstetten – ACH Volley 0:3 (-17, -15, -15)

Amstetten: Sidiropulos 1 (1 blok), Hüther, Rakowski 4 (1 blok), Pallot 2, Spring, Brzostowicz, Riegler, House 13 (2 asa, 1 blok), Schober, Czerwinski 9 (2 bloka), Szydlowski, Zelenka.

ACH Volley: Mejal, Šket 1, Mašulović 10 (2 bloka), Todorović, 2 (1 blok) Bošnjak, Koncilja 12 (2 asa, 1 blok), Šestan 3, Kovačič, Gjorgiev 10, Kök 8 (2 asa, 2 bloka), Šen.

Na delu tudi Štajerci

Od preostalih slovenskih klubov so imeli tekmo danes na sporedu tudi Mariborčani, ki so trenutno na sredini lestvice. Na peti tekmi so s 3:1 (-25, 11, 22, 20) porazili avstrijsko Zadrugo Dob in tako ujeli tretjo zmago . V četrtek bo njihov tekmec slovaški Rieker Komarno.

Tretja slovenska ekipa v srednjeevropski ligi, Calcit Volley, je edino tekmo tretjih turnirjev odigrala predčasno, in sicer 13. decembra, ko je premagala Mladost iz Zagreba s 3:0. Na lestvici z razmerjem zmag in porazov 5-1 zaseda drugo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!