Odbojkarji in odbojkarice pričenjajo s pokalnimi boji

Letos bo v pokalu v moški konkurenci nastopalo 30 ekip.

Potem, ko smo minuli vikend že spremljali prve tekme v Sportklub prvi odbojkarski ligi in 1B. DOL, se bo ta teden začelo še tekmovanje za Pokal Slovenije. Naslov pokalnih zmagovalk iz sezone 2019/20 bo branila Nova KBM Branik, pri moških je v lanski sezoni slavil Calcit Volley.

V letošnjem pokalnem tekmovanju se pri ženskah v boj za lovoriko podaja 44 ekip, odbojkarice z obračuni 2. kroga začenjajo ta teden, prav tako kot tudi moški, ki bodo uvodne tekme 3. kroga igrali ta petek. V ženski konkurenci sta bili dve tekmi sicer odigrani že predhodno. Ekipa Formis II je bila s 3:0 boljša od Ljutomera II, ekipa Fly team pa je v gosteh z 0:3 slavila nad POK Krškim. Ta teden bo ŽOK Triglav Kranj II gostil Bled, Piran prihaja v goste k OD Krimu II, v Izoli pa se bosta pomerila Galeb Group Robotina in Vital Ljubljana II.

Tretji krog tekmovanja za ženske je predviden za 13. oktober, 20. oktobra bodo potekala srečanja 4. kroga, 10. novembra pa bodo že sledile tekme osmine finala, ko se bodo v boj za pokalno lovoriko vključile tudi vse najboljše slovenske ekipe, na čelu z branilkami naslova iz sezone 2019/20, odbojkaricami Nove KBM Branik. Finale pokalnega tekmovanja v lanski sezoni namreč ni bilo odigrano, letos pa bomo najboljše štiri ekipe na zaključnem turnirju spremljali 27. in 28. decembra.

Pri moških lovoriko brani Calcit Volley

Finale najboljše četverice ekip pri moških bo 28. in 29. decembra, pokalno zmago pa bodo v konkurenci 30 ekip skušali ubraniti odbojkarji Calcit Volleyja. Ti se bodo skupaj s preostalimi najboljšimi moštvi v tekmovanje za Pokal Slovenije prav tako vključili v osmini finala, pred tem pa bosta odigrana še dva kroga predtekmovanja.

Prvi z uvodnima tekmama že ta petek, ko bo OK Ljutomer na domačem igrišču gostil ekipo ŠD Papagaji, ekipa Radenci-nevarnih 7 pa se bo srečala z moštvom PRO Volley. Preostale tri tekme bodo na sporedu prihodnji teden. V torek se bo Adergas Anza pomerila s Calcit Volleyjem II, v četrtek pa bosta odigrana še obračuna med National Žirovnico in MOK Kočevjem ter Kostanjevico na Krki in Ljubljana Volleyjem.

Četrti krog pokalnega tekmovanja za moške bo 20. oktobra.