Po šoku želijo odločno nazaj na slovenski prestol

Odbojka 28. Sep 202115:32 > 16:17
ACH Volley, ki ima podobno kot lani okoli milijona evrov visok proračun, želi po hitrem postopku lovorike vrniti v svoje vitrine. Foto: SK

ACH Volley je po slabi lanski sezoni, ko je osvojil po 16 letih pa ostal brez obeh domačih lovorik, prevetril svoje vrste. Ekipo je zapustilo veliko igralcev, na mestu trenerja pa je Matijo Pleška zamenjal hrvaški strokovnjak Mladen Kašić.

“Glede na to, kakšne cilje imamo vsako sezono, je bila lanska neuspešna. Vse skupaj je privedlo do veliko sprememb v sestavi. Vsako leto je cilj osvojitev obeh domačih lovorik in ligo MEVZA, lani smo osvojili le slednjo, kar je pomeni, da se po dolgem času v Tivoliju ne bo igrala liga prvakov. A ne glede na to, tudi pokal Challenge za nas predstavlja oder in priložnost, da se lahko naša ekipa dobro predstavi tudi na evropskem parketu,” je sprva povedal predsednik upravnega odbora ACH Volleyja Rasto Oderlap.

Oderlap: Najlažje bi bilo vreči puško v koruzo

Oderlap je priznal, da je bila izguba primata v Sloveniji za ekipo svojevrsten šok, podobno kot za celotno slovensko odbojkarsko javnost. “Po takih zadevah se je treba čimprej pobrati in premisliti, kako naprej. Najlažje bi bilo vreči puško v koruzo, a to ni tista pot, ki bi jo ubral sam ali Aleš. Dva, tri dni smo premišljevali, zakaj je do tega prišlo, nato pa smo se pa analizah dogovorili, kako naprej. Težko je govoriti o katastrofi, saj to je šport, ni pa bilo prijetno po toliko letih izgubiti primat v državi.”

Kadrovske spremembe:

Prišli: Mladen Kašić (trener), Vuk Todorović, Nemanja Perunčić, Alen Šket, Jani Kovačič, Nemanja Mašulović, Nikola Gjorgiev

Odšli: Matija Pleško (trener), Gregor Ropret, Urban Toman, Kyle Dagostino, Uroš Pavlović, Amir Toukhteh, Črtomir Bošnjak, Božidar Vučićević, Mitar Djurić

Jerala: V sestavo ekipo je bil vpleten tudi trener

Ekipo je zapustilo kar osem igralcev, prišlo jih je šest. Izvršni direktor kluba Aleš Jerala je prepričan, da so sestavili dobro ekipo, ki bo sposobna vrniti lovorike nazaj v Ljubljano.

“V zadnjih letih je že kar običaj, da zamenjamo večji del ekipe. Ekipa je bila sestavljena skupaj s trenerjem. Vpleten je bil v kadrovanje. Pripeljali smo igralce, ki si jih je sam želel, tudi tiste, ki so bili že prej na našem radarju, še posebej pa sem vesel, da se v naš kader vračata reprezentanta Alen Šket in Jani Kovačič. Imamo dobro ekipo, ne bom rekel najboljšo, ampak ekipo, ki bo kos izzivom, ki nas čakajo na štirih frontah,” je prepričan Jerala.

Rasto Oderlap in Mladen Kašić. Foto: SK

Kašić: Sem tipični odbojkarski trener in ne strateg

Oranžne zmaje bo v tej sezoni vodil hrvaški strokovnjak Mladen Kašić. “Sam nered govorim vnaprej, menim, da je treba le dobro in trdo delati. Ekipa do zdaj dela dobro, dalo bi se tudi bolje, rezerve so vedno, zato se ne bojim, da ne bomo pravi. Gremo tekmo po tekmo, v Sloveniji sta tudi Kamnik in Maribor, zato bo treba ves čas pozoren in biti pravi na vsaki tekmi,” je poudarja hrvaški strateg.

Ve, zakaj je tukaj, cilj je po hitrem postopku vrniti lovorike v Tivoliju. “Za nazaj ne bom govoril, ker me ni bilo tukaj. Kot sem rekel, delo, delo in še enkrat delo. Ekipa se je zaenkrat zelo dobro odzvala, naša naloga pa je, da bomo najboljši, ko bo najbolj pomembno. Nisem strateg, sem tipični odbojkarski trener, strateg delajo v kakšnih nuklearkah,” se je pošalil. “Sem pristaš dela v dvorani, da se igralci preznojijo. O lovorikah zdaj nima smisla govoriti, a če se bo trdo delalo, bo prišlo tudi to, nič se ne bojim,” je še dodal.

Začetek proti Panviti, nato prihaja Calcit

ACH Volley sezono odpira pri Panviti, v drugem krogu pa v Tivoli prihaja Calcit Volley, po mnenju mnogih glavni konkurent oranžnih za osvajanje lovorik v domačih tekmovanjih v tej sezoni.

Ekipa ACH Volleyja v sezoni 2021/2022:

Podajalca: Gregor Pernuš, Vuk Todorović

Korektor: Nikola Gjorgiev

Sprejemalci: Alen Šket, Jan Pokeršnik, Jure Okroglič, Matej Kök, Nemanja Perunčić

Blokerji: Filip Rutar, Matic Videčnik, Nemanja Mašulović

Libero: Jani Kovačič