Odbojkarska zveza podelila nagrade za najboljše v letu 2021

Odbojka 21. Dec 202122:32 > 22:34 0 komentarjev
Foto: Alen Hadžić

Odbojkarska zveza Slovenije je izbor za najboljše odbojkarje in trenerja leta izpeljala šestič. Ljubitelji odbojke so preko spleta oddali 2004 glasove, kar je največ doslej, svoje glasove pa so prispevali tudi člani Strokovnega sveta OZS.

Za najboljšo slovensko odbojkarico leta je bila drugič zapored izbrana Eva Pavlović Mori, ki je v lanski sezoni uspešno igrala v prvi turški, nato pa še v prvi francoski ligi, s slovensko reprezentanco pa je nastopila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Leta 2019 je priznanje za najboljšo odbojkarico prejela Saša Planinšec, v letih 2017 in 2018 je bila najboljša Iza Mlakar, prvo priznanje leta 2016 pa je OZS podelila Tini Grudina.

Foto: Alen Hadžić

Za najboljšega odbojkarja leta 2021 je bil izbran Klemen Čebulj, ki je priznanje osvojil že tretjo leto zapored. Čebulj je bil nosilec igre slovenske reprezentance, ki je navdušila s četrtim mestom v Ligi narodov in s še tretjo srebrno kolajno na evropskih prvenstvih, Korošec pa je zelo dobro igral tudi v poljskem prvenstvu. Pred tem je bil za najboljšega odbojkarja trikrat izbran Tine Urnaut. Čebuljevo nagrado je prevzela mati Janja (na fotografiji zgoraj).

Najboljša odbojkarja na mivki je OZS izbirala drugič. Tako kot leta 2020 je tudi letos priznanje za najboljšo odbojkarico na mivki izbrana Tjaša Kotnik (na fotografiji spodaj), ki se je s slovensko reprezentanco uvrstila v zaključni krog kvalifikacij za olimpijske igre, uspešno pa je nastopala tudi na turnirjih svetovne serije in osvojila dve odličji.

Foto: Alen Hadžić

V izboru za najboljšega odbojkarja na mivki je Vida Jakopina nasledil Rok Bračko, ki je osvojil naslov evropskega prvaka do 20 let, nase pa je opozoril tudi s srebrnim odličjem na turnirju svetovne serije v Ljubljani.

Priznanje za najboljšega trenerja ženske ekipe za 2021 je prejel Gregor Rozman, ki je z odbojkaricami Calcit Volleyja osvojil naslov državnih prvakinj, s slovensko žensko člansko izbrano vrsto pa se je v srebrni evropski ligi veselil bronastega odličja. Za najboljšega trenerja moške ekipe je Strokovni svet OZS izbral Iztoka Kšelo, ki je s slovensko reprezentanco do 17 let postal evropski prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!