Pred Slovenkami veliko težji nasprotnik

Odbojka 27. Maj 202216:59 > 17:05
Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta bo soboto v Mislinji igrala drugo tekmo srebrne evropske lige. Naše odbojkarice so reprezentančno sezono začele z zmago proti Luksemburgu, naslednje tekmice pa bodo favorizirane Švedinje. Obračun srečanja bo tudi na Sportklubu.

Slovenske odbojkarice so srebrno ligo odprle s prepričljivo zmago nad Luksemburžankami. V našem taboru se zavedajo, da bodo naslednje tekmice precej večji zalogaj. Švedska se je na lanskem evropskem prvenstvu prebila vse do četrtfinala in na koncu osvojila osmo mesto, vendar Švedinje v Mislinji ne bodo mogle računati na prvo zvezdnico Isabelle Haak, ki smo jo v nedeljo spremljali v Stožicah v finalu lige prvakov.

A tudi brez nje imajo Skandinavke v svojih vrstah odlične odbojkarice in tega se zavedajo tudi v naši reprezentanci. “Švedinje so dobra ekipa, približno že vemo, katere igrale prihajajo v Mislinjo. Gre za zares kvalitetne odbojkarice, ki igrajo v najmočnejših ligah po svetu. Tekma bo zares težka, a verjamem v našo ekipo. Smo mlade in tudi zato precej neugoden tekmec. Poskušale bomo prikazati največ, kar smo v tem trenutku sposobne in iztržiti največ,” je povedala kapetanka slovenske reprezentance Saša Planinšec.

Kako je bilo na tekmi z Luksemburgu:

Slovenski selektor Marco Bonitta je potrdil, da je švedska izbrana vrsta neznanka, a šlo bo za povsem drugačno tekmo, kot je bila tista proti Luksemburgu. “Za zdaj še ne vemo povsem, kaj lahko pričakujemo od švedske reprezentance. V prvem krogu evropske lige so bile namreč proste, prav tako pa v pripravljalnem obdobju praktično niso igrale nobenih tekem, po naših informacijah le z Estonijo. Ne glede na to, v kakšni postavi prihajajo v Slovenijo, se zavedamo, da nas čaka precej boljši tekmec, kot je bil Luksemburg. Švedska ima namreč zares kakovostne igralke, a tudi mi bomo iskali svoje priložnosti,” meni italijanski strokovnjak na slovenski klopi.

Srebrna liga, ženske, 2. krog:

Sobota, 28. maj:
19.30 Slovenija – Švedska

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar