Proti Hrvatom si ne smejo dovoliti nihanj in padcev

Odbojka 12. Sep. 202112:42
Delite:
Foto: CEV

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco jutri na Češkem čakala obračun osmine finala evropskega prvenstva. V Ostravar Areni ji bo na nasprotni strani mreže stala Hrvaška.

Slovenski odbojkarji so po porazih s Češko in Italijo ter po zmagah nad Črno Goro, Belorusijo in Bolgarijo prvi del evropskega prvenstva zaključili na drugem mestu v skupini B, njihovi tekmeci Hrvati pa so v skupini C osvojili tretje mesto, potem ko so izgubili s Francijo in Nemčijo, premagali pa Slovaško, Latvijo in Estonijo.

Hrvaška, ki jo vodi italijanski strateg Emanuele Zanini za zdaj ni dosegla večjih uspehov, najboljši rezultat je njihova reprezentanca vknjižila leta 2005, ko je bila na evropskem prvenstvu osma, v evropski ligi so v letih 2006 in 2013 osvojili srebrni odličji, letos so bili v tem tekmovanju četrti.

Hrvati rastejo iz tekme v tekmo

Slovenci so se sicer s Hrvati pomerili v pripravljalnem obdobju in v Osijeku vpisali dve zmagi, enkrat pa je bilo neodločeno. A da na letošnjem EuroVolleyju merijo visoki, naši sosedje ne skrivajo, zato slovenski srednji bloker Alen Pajenk opozarja, da bodo vse prej kot lahek tekmec.

Alen Pajenk (Foto: Aleš Oblak)

“Hrvati niso slaba reprezentanca, to so pokazali v skupinskem delu tekmovanja. Zavedati se moramo, da so pripravljalne tekme eno, ko pa gre zares, pa je to povsem nekaj drugega. Rastejo iz tekme v tekmo, izpolnili so cilj, ki so si ga zadali, so tudi vse bolj samozavestni. Prepričan sem, da bodo naredili čisto vse, kar bodo lahko, da bi nas skušali premagati. Na drugi strani moramo mi igrati tako, kot smo sposobni, kot smo v skupinskem delu tekmovanja že pokazali. Ne smemo si dovoliti nihanj in padcev v igri in upam, da bo v ponedeljek vse skupaj delovalo kot mora.”

Slovenci vedo, kaj morajo storiti

Tudi slovenski selektor Alberto Giuliani opozarja na dobre predstave Hrvatov v skupinskem delu prvenstva. “Hrvaška ima zelo dobrega podajalca Žukovskega, zelo dobrega korektorja Raića in dva nevarna napadalca, Sedlačka in Šestana. V Talinu so Hrvati na trenutke prikazali zelo dobro igro in videli smo, kako nevarni so lahko. Čaka nas težka tekma, tega se zavedamo. A hkrati vemo, kaj je naš cilj in kaj moramo za to storiti. Na tem smo v preteklih dneh delali in skušali popraviti še nekaj stvari, s katerimi nismo bili zadovoljni. Zdaj pa je čas, da se osredotočimo na tekmece in za pripravo nanje izkoristimo še zadnja treninga.”

Slovenci bodo tekmo osmine finala proti Hrvaški igrali jutri, ob 16. uri, sledil bo še dvoboj Francije in Češke.

Komentari

Vaš komentar