S prodajo vstopnic tudi uradni začetek odbojkarskega SP

Odbojka 19. Jul 202214:33 > 14:37 0 komentarjev
Slovenski odbojkarji so pred tremi leti na noge dvignili celotno Slovenijo. Jim bo to uspelo tudi septembra?

Slovenija in Poljska bosta med 26. avgustom in 11. septembrom gostili svetovno prvenstvo v odbojki. Danes se je začela tudi uradna prodaja vstopnic za tekmovanja v Sloveniji, s čimer se je projekt v širšem smislu za javnost tudi uradno začel.

Vstopnice so na voljo na Eventimovih prodajnih mestih ter preko spleta na strani petrol-ticket.si.

Cena za predtekmovalni del se bo gibala med 20 in 100 evri, v nadaljevanju pa med 26 in 125 evri. Posebnost letošnjega tekmovanja bodo tudi vstopnice za sedeže neposredno ob igrišču, kar je ena od novosti.

Sloveniji na prvenstvu pripada levji delež tekmovanja, saj bo gostila štiri od šestih predtekmovalnih skupin, s čimer bo vsaj v prem delu gostila 16 od skupno 24 držav udeleženk, ter polovico tekem osmine finala in četrtfinala. Končnica bo v Katovicah na Poljskem.

Evropski, svetovni in olimpijski prvaki

Vest o skupni organizaciji SP s Poljsko je javnost presenetila sredi aprila. “V drugi polovici marca je dokončno postalo jasno, da Rusija ne bo gostitelj prvenstva in v kandidaturo smo se podali tudi mi. Bilo je veliko usklajevanja in sestankov, na koncu pa smo z našim ugledom dobili tekmovanje,” je prepričan predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ropret je spomnil na izredno kakovost turnirja. V Ljubljani bodo v gosteh tudi evropski prvaki Italijani, svetovni prvaki Brazilci in olimpijski prvaki Francozi.

Dosegli bodo tretjino planeta

“Res vabilo vsem na tekmovanje, saj Evropa potem vsaj 12 let ne bo gostila SP,” je še dejal Ropret in se ob tej priložnosti zahvalil nekdanji in sedanji slovenski vladi pri hitri in dobronamerni podpori projektu. Urad vlade za komuniciranje (Ukom) in Slovenska turistična organizacija (STO) pa ostajata pomembna partnerja tega bržkone največjega športnega dogodka v Sloveniji doslej.

Foto: Volleyballworld

“Na turnirju bodo nastopili odbojkarji iz držav, ki skupaj štejejo kar 2,3 milijarde prebivalcev in preko tega tekmovanja bomo dosegli kar tretjino ljudi na našem planetu,” je še poudaril Ropret. “S športom v zadnjih letih sodelujemo intenzivno in preko njega nagovarjamo populacijo po vsem svetu. Šport in turizem tvorita močno partnerstvo, zato smo pripravili vrsto dejavnosti, da podpremo ta projekt,” pa je dejala Maša Puklavec iz STO ter med drugim izpostavila velik doseg družbenih omrežij, ki jih bodo ponudili odbojkarski zvezi za promocijo SP.

Generalni sekretar OZS Gregor Humerca je predstavil nekatere podrobnosti. Uvodno tekmo prvenstva bosta 26. avgusta igrali Kuba in Brazilija, Slovenijo isti dan zvečer čaka obračun s Kamerunom, ki bo ogrevanje za težji tekmi s Francozi in Nemci.

“Za vse navijače pripravljamo tudi vrsto promocijskih dejavnosti, med 18. in 21. avgustom bo pripravljalni turnir v Mariboru, ponovili bomo podoben dogodek kot na Ljubljanici pred evropskim prvenstvom 2019, tudi tokrat pa bomo za navijače pripravili posebno cono v Stožicah,” je še povedal Humerca, ki v večjem številu ob domačih navijačih računa predvsem na mnoge goste iz Italije.

Končno skupaj za mizo ob velikih

Svoje obljubljajo tudi odbojkarji. Zanje bo prvenstvo priložnost za visoko uvrstitev na domačih tleh, obenem pa pomembna stopnica na poti do tako želenega nastopa na olimpijskih igrah 2024 v Parizu. “Hvala Metodu Ropretu, da je pripeljal to SP v Slovenijo. Doslej nismo bili prisotni niti za mizo, kjer so se o takih projektih pogovarjali,” je bil tradicionalno slikovit kapetan reprezentance Tine Urnaut.

Foto: volleyballworld

“Ko smo se na SP uvrstili prvič, je bilo to za nas fenomenalno. Drugo uvrstitev smo si nato pričakovano priigrali. Ob SP doma pa so se stvari spet povsem spremenile. Dobili smo dodatno motivacijo in energijo. Že jutri bomo začeli treninge. Naša želja je seveda najboljša uvrstitev doslej. Želimo si le vzdušje, kot so ga navijači pripravili na zadnji košarkarski tekmi med Slovenijo in Hrvaško, mi pa bomo dali na parketu vse od sebe.”

Glede na sistem tekmovanja je za Slovenijo brez težav dosegljiva vsaj osmina finala, s primerno podporo občinstva in dobro formo pa tudi polfinale na Poljskem, menijo pri OZS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!