Saj ni res, pa je: Slovenci za četrtfinale spet z Nemci

Odbojka 31. Avg 202221:25
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v soboto ob 17.30 pomerila z reprezentanco Nemčije. Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so se z Nemci sicer pomerili že v skupinskem delu in takrat zanesljivo slavili s 3:0, tokrat pa bo na kocki veliko več, poraz pomeni slovo od bojev za odličja. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Slovenska izbrana vrsta je bila v skupinskem delu v razprodanih ljubljanskih Stožicah s 3:0 (16, 22, 17) boljša od Nemčije in si je prav s to zmago zagotovila nastop v osmini finala.

Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so proti Nemcem prikazali nemara celo najboljšo predstavo na letošnjem prvenstvu in evropske prvake izpred petih let povsem nadigrali, zdaj pa se bosta reprezentanci Slovenije in Nemčije udarile še za vstop med osem najboljših na tem svetovnem prvenstvu.

Zakaj Nemci? Poljaki in Slovenci so si kot organizatorji z uvrstitvijo v izločilne boje priborila naziv prvega in drugega nosilca. Poljaki so bili po skupinskem delu boljši do Slovencev, zato se bodo za vstop med osem najboljših s Tunizijo, ki se je kot zadnja uvrstila v izločilne boje, usoda pa je hotela, da Slovence ponovno čaka  obračun z Nemčijo, ki se je v izločine boje uvrstila kot tretja najboljša tretjeuvrščena ekipa in s tem postala 15. nosilka izločilnih bojev.

Boljšega iz dvoboja med Slovenijo in Nemčijo, ki bo na sporedu v soboto ob 17.30 v Stožicah, v četrtfinalu čaka dvoboj z zmagovalcem dvoboja med Nizozemsko in Ukrajino.

Tekmovanje že po prvem delu zapuščajo Kanada, Mehika, Egipt, Katar, Kamerun, Portoriko, Kitajska in kot edini evropski predstavnik Bolgarija.

**Vsi rezultati v skupinskem delu in lestvice!**

Osmina finala:

Stožice:

Sobota, 3. september:
17.30 Slovenija (2) – Nemčija (15)
21.15 Italija (3) – Kuba (14)

Ponedeljek, 5. september:

17.30 Nizozemska (7) – Ukrajina (10)
21.00 Francija (6) – Japonska (11)

Glivice:

Nedelja, 4. september:

17.30 ZDA (8) – Turčija (9)
21.00 Poljska (1) – Tunizija (16)

Torek, 6. september:

17.30 Srbija (4) – Argentina (13)
21.00 Brazilija (5) – Iran (12)

Vse tekme slovenske reprezentance si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Komentari

Vaš komentar