Slovenci ligo narodov začenjajo v Braziliji

Odbojka 7. Dec 202119:10 > 19:21
Slovenskim odbojkarjem žreb ni bil najbolj naklonjen, a fantje so že večkrat dokazali, da lahko premagajo vsakogar. Foto: Guliverimages

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tudi v sezoni 2022 igrala v elitni ligi narodov, v kateri je letos nastopila prvič in osvojila četrto mesto. Tekmovanje bo začela v Braziliji, sledili bodo obračuni na Filipinih, tretji turnir pa bo gostila Rusija.

#related-news_0

V ligi narodov bo v sezoni 2022 nastopilo šestnajst najboljših reprezentanc sveta.

Te se bodo v primerjavi z letošnjo izvedbo, ki je potekala le na enem prizorišču v Italiji, merile po nekoliko spremenjenem formatu.  Reprezentance bodo namreč razdeljene v dve skupini po osem ekip, vsaka bo igrala na treh turnirjih in na vsakem od njih v šestih dneh odigrala štiri tekme. Najboljše štiri reprezentance iz vsake skupine bodo napredovale v izločilne boje oziroma četrtfinale.

Slovenski odbojkarji bodo obračune začeli 7. junija v Brasilii, kjer bodo igrale tudi reprezentance Brazilije, Rusije, ZDA, Japonske, Irana, Nizozemske in Avstralije. Istočasno bo potekal še turnir v Kanadi.

Foto: CEV

Drugi turnir rednega dela bo od 21. do 26. junija v Quezon Cityju na Filipinih. Ob Sloveniji bodo tam tekmovale še izbrane vrste Japonske, Francije, Rusije, Argentine, Italije, Nemčije in Nizozemske, vzporedno pa se bo odvijal še turnir v Sofiji.

Za zaključek prvega dela tekmovanja naše odbojkarje čaka še nastop na turnirju v Kemerovem v Rusiji, ki bo od 5. do 10. julija, Rusi pa bodo pred domačim občinstvom gostili Poljake, Slovence, Srbe, Italijane, Irance, Nizozemce in Bolgare. Druga skupina bo srečanja igrala v Osaki na Japonskem.

Liga narodov za ženske bo potekala na šestih prizoriščih. V Bossier Cityju (ZDA), Ankari (Turčija), Brasiliji (Brazilija), Pasayju (Filipini), Calgaryju (Kanada) in Ufi (Rusija). Prvi turnir bo 31. maja, drugi 14. junija, tretji pa bo 28. junija.

Komentari

Vaš komentar