Slovenci priznavajo: Nismo v formi, manjka nam veliko

Odbojka 26. Jun 202212:21 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na zadnji tekmi drugega turnirja v ligi narodov izgubila proti Japonski, ki je slavila zmago s 3:1 (21, -22, 18, 19). Kljub že petem porazu v taboru evropskih podprvakov verjamejo v uvrstitev na zaključni turnir.

Po polovičnem izkupičku v Braziliji, ko je vpisala po dve zmagi in poraza, se je slovenska odbojkarska reprezentanca na drugem turnirju lige narodov na Filipinih odrezala še nekoliko slabše. Premoč je morala priznati tako Nizozemski kot Italiji in danes Japonski, medtem ko je bila boljša le od Argentine.

Po osmih odigranih tekmah se tako nahajajo šele na devetem mestu in s kar dvanajstimi točkami zaostanka za vodilnimi Francozi.

“Za nami je zelo naporen teden, saj smo zaradi pozitivnih testov na koronavirus že prvi dan morali spremeniti naš način igre. Zaradi tega in manjših poškodb smo morali spreminjati tudi postavo, kar nam ni uspelo najbolje. Dobro smo odigrali le proti Argentini. Zdaj gremo domov, kjer se bomo morali hitro privaditi na časovno razliko. Po treh štirih dneh treningov nas nato že čaka turnir v Gdansku, ki bo za nas zelo pomemben za udeležbo na zaključnem turnirju,” je po zaključenem turnirju svoje misli strnil selektor Slovenije Mark Lebedew in dotaknil tudi tpredstave svojih igralcev proti Japonski.

“Igrali smo precej bolje kot včeraj (proti Italiji; op. p.), čeprav nismo dosegli želenega rezultata. Jani (Kovačič) in Tonček (Štern) sta se vrnila po okužbi s koronavirusom in sta lahko zaigrala ter nam bila v veliko pomoč. Imeli smo priložnost, da bi dobili tretji in četrti niz, a nismo bili dovolj mirni, da bi osvajali točke,” je pristavil Avstralec.

Čeprav Slovencem z izjemo zaključka v drugem nizu, ko so nanizali kar osem zaporednih točk, igra tudi tokrat ni stekla, pa je napredek videl tudi Jan Kozamernik. “Danes že veliko boljša predstava, a nam je še vedno manjkalo precej v vseh elementih, da bi tekmo obrnili v našo korist in jo dobili. Mislim, da je to dobra popotnica za naprej, a vložiti bo treba še veliko dela. Upam, da bodo naše predstave na naslednjem turnirju na višji ravni in bomo uspeli dobiti čim več tekem ter se uvrstili na zaključni turnir,” je poudaril srednji bloker.

Nekoliko bolj kritičen je bil Jani Kovačič. Prosti igralec iz Kanala je poudaril, da jih v prihodnjih dneh na treningih čaka še veliko dela, če se bodo želeli enakovredno kosati z najboljšimi reprezentancami.

“Trudil sem se in na zadnjih dveh treningih dal vse od sebe, a je bilo premalo. Brez treningov sem bil več kot en teden. Pozna se tudi, da nismo v formi kot ekipa in nam v vsakem elementu manjka veliko. Če bomo v prihodnje želeli kaj narediti, bomo morali delati še veliko,” je sklenil Primorec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!