Slovenke verjamejo v uspeh tudi v Estoniji

Odbojka 14. Jun 202212:23 > 12:50 0 komentarjev
Foto: CEV

Slovenske odbojkarice bodo v sredo v Tartuju igrale prvo tekmo drugega dela srebrne evropske lige, v kateri so doslej zabeležile dve zmagi in dva poraza. Uvodoma se bo naša izbrana vrsta srečala z Estonijo, že v soboto pa bo v Mariboru gostila Portugalsko.

Slovenska reprezentanca, ki jo od začetka letošnje sezone vodi italijanski strokovnjak Marco Bonitta, v srebrni evropski ligi nastopa z močno pomlajeno zasedbo, v kateri je kar sedem mladinskih oz. kadetskih reprezentantk, ki pa so skupaj z nekaterimi bolj izkušenimi soigralkami z zmagama proti Estoniji in Luksemburgu ter dobri igri proti Švedski v prvem delu tekmovanja pokazale, da lahko igrajo na visoki ravni.

Bonitta: Zdaj smo že v pravem ritmu

Po zmagi nad Estonijo, ko so naša dekleta na tekmi četrtega kroga v Mislinji slavila s 3:2, je Bonitta svojim varovankam namenil nekaj počitka, nato pa se je reprezentanca v Mariboru pripravljala na nadaljevanje. “Po treh dneh premora smo spet začeli s treningi. Igralke so bile kljub temu še nekoliko utrujene, zato smo morali treninge prilagoditi, a to je pri tako mladih odbojkaricah normalno. Veliko je še nihanj. A zdaj smo že v pravem ritmu in upamo na novo zmago v Estoniji,” je dejal slovenski selektor.

Foto: CEV

Cilj je igrati najboljše, kar so v tem trenutku sposobni

V Tartu je Bonitta danes zgodaj zjutraj popeljal 12 odbojkaric, Evo Pogačar, Žano Ivano Halužan Sagadin, Sašo Planinšec, Mirto Velikonja Grbac, Tio Koren, Niko Milošič, Evo Zatkovič, Najo Boisa, Mijo Šiftar, Mašo Pucelj, Seleno Leban in Julijo Grubišič Čabo, zaradi poškodbe je doma ostala Anja Mazej.

“Začenja se drugi del tekmovanja in nasprotnice zdaj že dobro poznamo. Žal imamo v naši ekipi nekaj zdravstvenih težav, predvsem Anja Mazej s stegensko mišico. A ne glede na to smo prepričani, da lahko v Estoniji še izboljšamo raven naše igre. Zdaj je že jasno, da se ne bomo borili za uvrstitev v zlato evropsko ligo, saj bosta v finalu zelo verjetno igrali Švedska in Portugalska. Bomo pa skušali igrati najboljše, kar smo v tem trenutku sposobni. To je naš prvi cilj,” dodaja Bonitta.

Foto: CEV

Reprezentanca Slovenije: Eva Pogačar, Žana Ivana Halužan Sagadin, Saša Planinšec, Mirta Velikonja Grbac, Tia Koren, Nika Milošič, Eva Zatkovič, Naja Boisa, Mija Šiftar, Maša Pucelj, Selena Leban, Julija Grubišič Čabo. Selektor: Marco Bonitta

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!