Svetovno prvenstvo iz Rusije v Slovenijo?

Odbojka 7. Mar 202216:55 > 18:38 3 komentarji
Svetovno prvenstvo v Stožicah, si predstavljate? Foto: CEV

Potem ko je Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB) organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva zaradi vojnega napada na Ukrajino odvzela Rusiji, se je v poljskih in italijanskih medijih pojavila vest, da bo med nadomestnimi organizatorji tudi Slovenija. Kaj pravijo pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS)?

“Tako kot vi smo tudi mi zasledili vest, da bo svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti v Rusiji, dodeljeno Italiji, Poljski, Franciji in tudi Sloveniji. Moram reči, da do zdaj nismo bili na to temo v razgovorih s FIVB, ki je krovni nosilec tega dogodka. FIVB smo se v preteklosti ponudili, da bi organizirali enega izmed turnirjev lige narodov, nikakor pa nismo ničesar rekli na temo svetovnega prvenstva,” je za zdaj zanikal namigovanja generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Aleš Oblak

Poudarja pa, “v kolikor pride prošnja na to temo s strani FIVB, bomo o vsem temeljito razmislili in se na podlagi vseh zmožnosti, ki jih organizacija takega turnirja zahteva, sprejeli dokončno odločitev.” Pri OZS so obljubili, ko bo kaj več jasnega na to temo, bodo obvestili tudi javnost.

Dvorane bi pokale po šivih, a …

Čeprav bi bilo svetovno prvenstvo v Sloveniji nekaj veličastnega, dvorane bi bile zagotovo razprodane, je organizacija takega turnirja velik zalogaj. Ne samo finančni, ampak tudi logistični. Ne pozabimo, da je pred slovenskimi reprezentancami v tem poletju veliko akcij, ki že same posebej zahtevajo velik organizacijski zalogaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje