Tudi ko je težko, ne dvomijo o sebi

Odbojka 5. Sep 202211:30
Delite:
Gheorghe Cretu Gregor Ropret
Gheorghe Cretu ve, da lahko Gregorja Ropreta aktivira v vsakem trenutku. Foto: FIVB

Po sobotni zmagi nad Nemčijo se je slovenska odbojkarska reprezentanca kot prva uvrstila med osem najboljših na domačem svetovnem prvenstvu, tri dni kasneje pa bo znan tudi njej nasprotnik v četrtfinalu. Bo tudi Ukrajina ali Nizozemska?

Slovenska odbojkarska reprezentanca ponovno navdušuje Slovenije. Stožice so razprodane, vstopnic ni več, evforija pa le raste in raste. Vrelišče bo vse skupaj doseglo v sredo, ko se bo četa Gheorgheja Cretuja lovila vstopnico za odhod na Poljsko, kjer bodo ta konec tedna potekali boji za odličja.

“Četrtfinale je lep uspeh, zagotovo pa se s tem ne bomo zadovoljili. Zagotovo je to prva stopnička, ki je bila pričakovano težka. Nemci po zaostanku z 0:2 začeli igrati sproščeno, odlični servirati in nam otežiti delo. Na koncu ne bomo gledali malenkosti, glavno je, da smo osem najboljših, zdaj pa že gledamo naprej,” pravi organizator igre Gregor Ropret, ki ima na tem turnirju vlogo drugega podajalca, a vedno, ko ga Cretu aktivira, poskrbi, da se potek igre spremeni in vrne v želene, slovenske tirnice.

V Stožicah ne bo nikomur lahko

Kot je povedal Ropret, umetniški vtis ni pomemben, pomembno je le to, kdo se na koncu veseli. V sredo pričakuje še težjo tekmo, kot je bila proti Nemčiji, mu je pa vseeno, kdo bo nasprotnik.

“Ni pomembno, ali bo to Ukrajina ali Nizozemska, bistveno bo le to, da bomo mi pravi, da bodo polne Stožice in v tem primeru bo vsakemu na drugi strani mreže zelo težko,” odločno pove Ropret.

Foto: FIVB

V izločilnih bojih šteje le zmaga

Slovenija je na tem turnirju odlično tudi psihološka pripravljena, ne podvomi vase tudi v trenutkih, ki ne gre vse tako, kot so si zamislili v pripravi na tekmo. “Nikoli ne dvomimo. Vedno smo pripravljeni igrati tudi pet nizov, če je treba. Kot sem že rekel, v izločilnih bojih ne šteje drugega, kot le zmaga. Imeli smo nekaj slabših minut proti Nemčiji, a ko je bilo treba, smo pokazali, da smo kvalitetnejši in se zasluženo uvrstili v četrtfinale,” je še dodal izkušeni Ropret.

Gregor Ropret po tekmi z Nemčijo:

Danes bo znan tekmec Slovenije

V četrtfinalu so se Sloveniji že pridružili Italija, ZDA in Poljska, danes pa bo, kot rečeno, končno znano, s kom se bodo Slovenci pomerili za vstop v polfinale. Nizozemska je z izjemnim Nimirjem Abdel Azizom favorit, a tudi Ukrajinci imajo svojo računico. Obračun, ki ga bodo budno spremljali tudi v slovenskem taboru, si lahko ogledate v neposrednem prenosu na Sportklub 2.

Komentari

Vaš komentar