Slovenci ostajajo v igri, a pot je težka

Odbojka 10. Jul 20227:58 > 9:34
Slovenci za Bologno potrebujejo poljski skalp, a morda tudi to ne bo dovolj. Foto: FIVB

Tudi po predzadnjem dnevu rednega dela Lige narodov Slovenci ostajajo v boju za uvrstitev na zaključni turnir osmerice, ki bo konec julija v italijanski Bologni.

Pred nedeljskim odločilnim dnem je znanih sedem potnikov na zaključni turnir, kot zadnji so se po gladki zmagi nad Srbi v Bologno uvrstili Iranci, možnosti za zadnje osmo mesto pa imajo še Nizozemci in Slovenci. Pogled na lestvico govori, da imajo težje delo ravno slovenski odbojkarji. Medtem so Argentinci svojo priložnost zapravili proti reprezentanci ZDA, ki je slavila s 3:2, kar gre še kako na roko Sloveniji.

Četa Marka Lebedewa bo morala v nedeljo v nabito polni Ergo Areni v Gdansku s 3:0 ali 3:1 ugnati domačine Poljake, ki so v soboto brez težav z veliko rotacijami odpihnili Nizozemce, ob tem pa Tulipani proti Italiji ne smejo osvojiti več kot niz.

Urnaut: Razmišljamo le o boljši odbojki

“Edina stvar, o kateri razmišljamo, je, da igramo boljšo odbojko. To bo naš fokus na treningih, na tekmah, borili se bomo vsa za vsako žogo in počasi začeli dvigovati našo igro. Prvič v tem poletju smo kompletni in šele se bo lahko začelo tlakovati pot do nivoja, na katerem želimo biti,” pred obračunom s Poljsko razmišlja kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Slovenci strup za Poljake, a …

Slovenci so za Poljake pravi strup, sploh ko govorimo za nastope na evropskih prvenstvih. Dobili so zadnje tri dvoboje, tudi lani na EuroVolleyju 2021, ko so slovenski odbojkarji v polfinalu s 3:1 v nizih utišali Katowice. Poljaki zagotovo bolečega poraza še niso pozabili, za nameček pa imajo zdaj svetovni prvaki za selektorja odličnega selektorja Nikolo GrbićaMichal Kubiak pa se je upokojil. Dolgoletni kapetan je v zadnjem času bolj blestel v provokacijah kot v igri, zato je njegov umik velika dodana vrednost poljske ekipe.

Kamil Semeniuk je trenutno med najbolj vročimi odbojkarji na svetu. Foto: FIVB

Liga narodov, 12. krog:

Nedelja, 10. julij:
ZDA – Argentina 3:2 (27, -22, -20, 13, 15)

17.00 Italija – Nizozemska (SK2)

20.00 Poljska – Slovenija (SK2)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

*Pri lestvici se v prvi vrsti gleda število zmag, šele nato točke, osvojeni in izgubljeni nizi, …