Slovenska lekcija srbskim odbojkarjem

Odbojka 25. Maj 202220:15 > 26. Maj 2022 17:26
Delite:
Rok Možič je bil prvo ime prijateljske tekme s Srbijo. Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi pred ligo narodov še enkrat igrala s Srbijo. Za razliko od torkovega obračuna, ki so ga v Beogradu s 3:2 dobili domačini, je tokrat Slovenija zmagala s 4:0

Tekma je znova potekala brez gledalcev, po 75 minutah igre pa so izbranci Marka Lebedewa slavili s 25:19, 25:23 in 25:20. Po tem sta se oba selektorja dogovorila, da odigrata še en niz, tudi v njem pa so bili Slovenci boljši, tokrat s 25:18.

Pri Slovencih sta najbolj blestela Rok Možič (14 točk) in Mitja Gasparini, ki je dosegel eno manj. Z devetimi točkami se je izkazal tudi Črtomir Bošnjak.

Jan Klubučar jih je dosegel osem, Alen Pajenk sedem, Žiga Štern šest, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja po pet, Nik Mujanovič dve, Gregor Pernuš in Matic Videčnik pa eno. V ekipi so bili še Uroš Planinšič, Jani Kovačič in Alan Košenina.

Obe ekipi sta sicer igrali v oslabljeni sestavi, Slovenci pa so bili boljši v vseh statističnih elementih.

Reprezentanti, ki niso potovali v Beograd – ostali na treningu v Ljubljani:

Tine Urnaut, Tonček Štern, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jure Okroglič, Janž Janez Kržič in Gregor Ropret.

“Za danes smo imeli en majhen in en velik cilj. Majhen je bil, da smo boljši kot včeraj in to smo dosegli. To nam je uspelo kljub številnim menjavam, saj so vsi dobili priložnost za igro. Zmagali smo tekmo, kar je za nas pomembno. Zrasli smo kot ekipa, sploh mladi igralci so veliko igrali proti zelo kakovostnemu moštvu. Domov se vračam zadovoljen,” je dejal slovenski selektor Mark Lebedew.

S predstavo svojega moštva je bil zadovoljen tudi Rok Možič: “Bilo je odlično, res smo odigrali dobro tekmo. Vsi smo dobili priložnost in vsi smo dali vse od sebe. Pomagali smo ekipi in zasluženo ter gladko smo premagali Srbijo, ki ima res močno moštvo.”

Ekipi se bosta v ligi narodov medsebojno pomerili 6. julija v poljskem Gdansku.

Komentari

Vaš komentar