Slovenke z zmago potrdile prvo mesto v skupini

Odbojka 7. Sep 202217:28 > 17:39
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki se je že uvrstila na evropsko prvenstvo leta 2023, je tudi v peti, predzadnji tekmi kvalifikaciji zmagala. S 3:1 (16, 18, -19, 15) je še drugič zapovrstjo ugnala Azerbajdžan, skupno je bila to njena peta zmaga, ki ji je tudi zagotovila prvo mesto v skupini D, v kateri sta še Avstrija in Gruzija.

Varovanke Marca Bonitte so pokazale še eno dobro predstavo, mnogo bolj izkušenim tekmicam so sicer prepustile niz, niso pa jim niso dopustile nobene možnosti, da bi se jim oddolžile za poraz v Bakuju minulo soboto.

Slovenke sicer niso bile tako dominantne v bloku kot na prvi medsebojni tekmi, na kateri je samo Saša Planinšec na mreži dosegla deset točk (tokrat šest), so bile pa dovolj zanesljive pri drugih elementih, predvsem so dobre servirale. Dosegle so osem asov, od tega Nika Milošič, ki je v igro prišla le za servise ob koncu nizov, tri.

Prave dramatičnosti ni ponudil niti en niz. V prvem in drugem nizu gostje niso bile niti enkrat v vodstvu, v tretjem so nato izkoristile krajši padec v zbranosti slovenske vrste, v četrtem pa je bilo spet tako kot v prvih dveh.

V slovenski vrsti je bila z 18 točkami najučinkovitejša Eva Zatković, 13 jih je prispevala Planinščeva, 11 Lorena Lorber Fijok, deset pa Mija Šiftar.

Slovenke bodo kvalifikacije zaključile v soboto, ko bo v Mariboru gostovala Gruzija.

Komentari

Vaš komentar