Slovenke v Baku po vozovnico za EuroVolley

Odbojka 2. Sep 20229:29
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. V četrtem krogu tekmovanja se bo v Bakuju pomerila z Azerbajdžanom in si skušala priigrati še četrto zmago, ki bi ji prinesel uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Slovenske odbojkarice so na dobri poti, da si skozi kvalifikacije priigrajo svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih. igralke italijanskega stratega Marca Bonitte so prvi del predtekmovanja opravile z odliko, saj so se veselile dveh pomembnih zmag proti Avstriji, enkrat pa so bile boljše še od Gruzije.

Pred Slovenkami je zdaj nov izziv. V Bakuju se bodo v soboto, ob 16. uri, pomerile s še neporaženim Azerbajdžanom. V našem taboru se po besedah reprezentantke Klare Milošič nadejajo nove zmage: “Potovanje iz Tbilisja v Baku je bilo za marsikatero od nas zares naporno, a ker smo sem prišle nekaj dni pred tekmo, smo imele dovolj časa, da si spočijemo in si naberemo novih moči. Prav tako smo si lahko v miru pogledali nasprotnike, naredili kakšen trening več. Blizu hotela imamo tako dvorano kot fitnes in mislim, da smo v teh dneh zelo dobro trenirale. Menim, da smo tudi po sobotni tekmi zmožne domov oditi brez poraza.”

Najmlajša odbojkarica v naši izbrani vrsti, Maša Pucelj, dodaja: “Pot je bila zelo dolga in naporna in kar nekaj časa smo potrebovale, da smo se navadile na novo okolje, ki se kar precej razlikuje od domačega. Veliko stvari je tukaj precej drugačnih kot v Sloveniji. A zdaj trdo delamo že nekaj dni in smo pripravljene na tekmo. Azerbajdžan doslej še nima poraza, a gremo kljub temu na tekmo samozavestno in mislim, da nam bo uspelo zmagati.”

Slovenke so se z Azerbajdžankami v letošnji sezoni že pomerile v sklopu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Oba obračuna sta reprezentanci igrali v Kranjski Gori, prvi se je končal z neodločenim rezultatom 2:2, na drugem so bile s 3:1 boljše Azerbajdžanke.

 

Komentari

Vaš komentar