Nič od senzacije v Glivicah: Poljaki se niso dali

Odbojka 8. Sep 202223:231 komentar
foto: FIVB

Po četrtfinalnih tekmah v Stožicah smo dan kasneje v Glivicah dobili še drugi polfinalni par na 20. odbojkarskem svetovnem prvenstvu. Na prvi tekmi dneva so Brazilci na južnoameriškem derbiju s 3:1 ugnali Argentino, v večerni poslastici med kandidatoma za zlato odličje pa so Poljaki po petih nizih izločili ZDA.

Poljaki in ZDA so se že pomerili v skupinskem delu. Takrat so bili s 3:1 v nizih boljši poljski odbojkarji, še težje delo pa so imeli v četrtfinalu. Četa Nikole Grbića je povedla z 2:0 v nizih, a Američani so se vrnili in celo izenačili na 2:2. V petem odločilnem nizu za biti ali ne biti so bili za kanček boljši domači odbojkarji, ki tako pred domačimi gledalci ostajajo v boju za tretji zaporedni svetovni naslov. Pri Poljski je bil z 21 točkami najboljši Bartosz Kurek, pri poražencih pa je Aaron Russell dosegel kar 24 točk.

Vroče je bilo na južnoameriškem derbiju med Brazilijo in Argentino. Gavči, ki so kar malce presenetljivo šokirali Srbe, so se Brazilcem dobro upirali, a Selecea je upravičil vlogo favorita in se v polfinalu pridružil Sloveniji in Italiji. Pri zmagovalcih je vnovič blestel Yoandy Leal, ki se je ustavil pri 25 točkah, medtem ko je pri Argentincih 13 točk dosegel Bruno Lima.

Svetovno prvenstvo, četrtfinale:

Četrtek, 8. september:
Argentina – Brazilija 1:3 (-16, 23, -22, 21)
Poljska – ZDA 3:2 (20, 25, -21, -22, 12)

Polfinalna para:

Sobota, 10. september:
18.00 Slovenija – Italija
21.00 Brazilija – Poljska

Komentari

Vaš komentar