Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin nadaljujeta z zbiranjem medalj

Odbojka 19. Sep. 202117:25 > 20:29
Delite:
Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, foto: CEV.

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na turnirju svetovne serije 1 Star v Madridu osvojili srebrno odličje. Za naši dekleti je to že druga kolajna v zadnjih desetih dneh, prejšnji vikend sta si Kotnikova in Lovšinova v Cervii priigrali bron.

Slovenski prvakinji v odbojki na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta v špansko prestolnico pripotovali kot četrti nosilki turnirja in svojo vlogo upravičili že v skupinskem delu tekmovanja, v katerem sta prišli do dveh zmag. Na uvodni tekmi sta bili z 21:11, 22:24 in 15:8 boljši od domačink Nazaret Florian in Nurie Bouza, z zmago z 21:16 in 26:24 nad Ukrajinkama Anhelino Khmil in Tetiano Lazarenko pa sta si zagotovili prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev med najboljših osem dvojic.

V četrtfinalu sta Kotnikova in Lovšinova slavili še proti Čehinjama Miroslavi Dunarovi in Danieli Resovi, od katerih sta bili prepričljivejši z 21:15, 15:21 in 15:5, v polfinalu pa sta Slovenki z 21:19 in 21:14 odpravili še finski predstavnici Ido in Saro Sinisalo ter se tako prebili vse do velikega finala.

V boju za zlato odličje naši odbojkarici na mivki proti prvima nosilkama Pauli Soria in Marii Carro nista imeli možnosti za zmago. Španki sta bili boljši z 21:15 in 21:14 in sta se zasluženo veselili zlatega odličja. A tudi Kotnikova in Lovšinova iz Madrida odhajata zelo zadovoljni, saj sta si že na drugem zaporednem turnirju svetovne serije priigrali odličje, prejšnji vikend sta namreč v Italiji osvojili bron

Komentari

Vaš komentar